RAK BiH KREIRALA APLIKACIJU MEDIJSKA I INFORMACIJSKA PISMENOST

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) u okviru projekta “Zaštita djece na internetu u sistemima korisnika dozvola RAK”, kreirala je aplikaciju Medijska i informacijska pismenost koja je dostupna za besplatno preuzimanje u Google Play Store i App Store.

Putem aplikacije korisnici će moći na brz i jednostavan način pristupati sadržajima, rubrikama i novostima sa web stranice Medijska i informacijska pismenost.

Sadržaj koji se nalazi na web stranici Medijskapismenost.ba automatski se prenosi u aplikaciju, a korisnici mogu uključiti opciju obavijesti koja će ih informisati o svim novostima i aktuelnostima sa stranice. Aplikacija je prilagođena na tri jezika, bosanski, hrvatski i srpski, koji se mogu odabrati prilikom korištenja. Pretraga omogućava brzo i jednostavno pretraživanje ključnih pojmova, vijesti, videa i dokumenata, jednostavna je za korištenje i pamti sve prethodne pretrage. Sadržaj aplikacije razvrstan je po kategorijama i odjeljcima sa istim nazivima kao na web stranici, što aplikaciju čini jednostavnom i lakom za praćenje korisnicima. Uz svaku vijest na aplikaciji naveden je datum objave i prosječno vrijeme čitanja te vijesti.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top