Više od 100.000 osobnih podataka od ChatGPT računa dostupno je na Dark Webu

Kibernetička sigurnost je važna čak i unutar sučelja za chat…

Korisnici ChatGPT-a trebali bi biti oprezni da su njihovi osobni podaci možda procurili online nakon pojavljivanja više od 100.000 osobnih podataka ChatGPT računa na dark webu. Kako je izvijestio The Hacker News i prema singapurskoj tvrtki za kibernetičku sigurnost Group-IB, osobni podaci za korisnike koji su se prijavili na ChatGPT variraju od njegovog pokretanja (u lipnju 2022.) pa sve do svibnja 2023., što znači da je krađa osobnih podataka još uvijek u tijeku.

“Broj dostupnih zapisa koji sadrže kompromitirane ChatGPT račune dosegao je vrhunac od 26.802 u svibnju 2023.”, rekao je stručnjak Group-IB-a. “Azijsko-pacifička regija doživjela je najveću koncentraciju ChatGPT osobnih podataka računa ponuđenih na prodaju tijekom prošle godine.”“Dnevnicima koji sadrže kompromitirane informacije koje su prikupili kradljivci informacija aktivno se trguje na dark web tržištima”, rekao je Group-IB. “Dodatne informacije o takvim krađama uključuju popise domena pronađenih u zapisniku kao i informacije o IP adresi kompromitiranog hosta.”

To što ti ukradeni podaci nude pristup ChatGPT računima trebalo bi zaustaviti svakoga tko koristi uslugu. Zapamtite da to nije samo pristup vašim osobnim podacima. Budući da većina korisnika svoje razgovore pohranjuje u OpenAI aplikaciji, zlonamjerni korisnici također imaju pristup i njima. I tu je prava vrijednost: u poslovnom planiranju, razvoju aplikacija, razvoju zlonamjernog softvera i pisanju unutar tih chatova. I osobni i profesionalni sadržaj mogu se pronaći unutar ChatGPT računa, od poslovnih tajni tvrtke koje uopće ne bi trebale biti ondje do osobnih dnevnika. Čini se da postoje čak i povjerljivi dokumenti.

“Zaposlenici unose klasificirane korespondencije ili koriste bot za optimizaciju vlasničkog koda. S obzirom na to da standardna konfiguracija ChatGPT-a zadržava sve razgovore, ovo bi moglo nenamjerno ponuditi mnoštvo osjetljivih obavještajnih podataka akterima prijetnji ako dobiju podatke računa.”

Zato zapamtite: sve lozinke su važne. Ali možda je sigurnost vašeg ChatGPT prozora (i kod kuće i na poslu) važnija od ostalih. Vodite računa o dodacima koje biste mogli instalirati na ChatGPT, koristite snažne lozinke, aktivirajte dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) koje će smanjiti vjerojatnost da budete uspješno hakirani.

Piše: D.M.pcchip.hr

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles