Windowsi 11 ubrzo dobivaju novi alat za otklanjanje poteškoća s internetom

windowsi-11-ubrzo-dobivaju-novi-alat-za-otklanjanje-poteskoca-s-internetom

Kada vaše Windows računalo ima problema s internetom, često se događa da se pravi izvor nastalih poteškoća ne može odmah utvrditi.

Najlakše je pomisliti da je krivac naš pružatelj internet usluga, ali zapravo različite stvari unutar Windowsa mogu trenutno uzrokovati smetnje s vezom. Iz tog razloga je Microsoft napravio dodatni posao kako bi olakšao rješavanje sličnih problema pa će Windowsi 11 ubrzo dobiti novi alat za otklanjanje poteškoća s internetom.

Najčešći problemi s internetom

Korisničko iskustvo pokazalo je da nasumični nestanci Wi-Fi mreže predstavljaju jedan od najčešćih problema koji se prijavljuju na Windows računalima. Ostali problemi vezani su uz Microsoftove drivere ili baš neke dijelove samog Windows operativnog sustava pa se uvijek preporuča otvaranje alata za otklanjanje poteškoća s mrežom (Network troubleshooter).

U Windowsima 10 ili Windowsima 11 možete otići unutar „Settings“ aplikacije i kliknuti na opciju koja pokreće alat za otklanjanje problema s mrežom te bi se cijeli postupak automatski trebao riješiti.

Problem kod istog alata unutar Windowsa 11 je što nije uvijek efikasan. To je zato što su značajke „Settings“ aplikacije uglavnom vezane uz Windows ažuriranja, a dio problema s vezom javlja se izvan tog konteksta i traži širi pristup.

Get Help windows 11

Novi alat postaje dijelom Get Help aplikacije

Sljedeće ažuriranje Windowsa 11 nastojat će aktualizirati rješavanje problema s mrežom te proširiti efikasnost njihovog provođenja. Microsoft planira zamijeniti ugrađeni alat za otklanjanje problema s mrežom s proširenjem funkcija Get Help aplikacije koja će se ažurirati unutar Microsoft Storea.

Get Help aplikacija ažurirana je s novim aplikacijskim programskim sučeljem koje će nuditi mnogo brža rješenja te bolje savjete za otklanjanje problema s mrežom.

Na screenshotovima novog izgleda Get Help aplikacije vidljivo je kako će početni prozor biti vrlo praktičan za korištenje te će postojati popis mogućih problema s vezom. Unutar popisa bit će uključena objašnjenja te dostupni gumbovi s kojima će se pokretati određene radnje unutar Windowsa.

Microsoftov cilj s poboljšanjem Get Help aplikacije bio je da se unutar nje uključi 30 najčešćih problema s internetom te da se za njih odmah ponudi rješenje na jednom mjestu.

Sve je ovo dio novog ažuriranja pod nazivom Windows 11 Build 25276 koje je trenutno pod Windows Insider programom, no ubrzo bi trebalo postati dostupno svim korisnicima.

Piše: Ervin Mičetić



pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top