Synology je predstavio DiskStation DS723+

DS723+ je idealan za profesionalne grupe i mala preduzeća koja žele da uđu u svijet centralizovane pohrane. Sa DX517 jedinicom za proširenje može se nadograditi na ukupno 7 diskova, a pogodan je i za postavljanje upravljačkog sistema.

Synology je predstavio novi NAS server Synology DiskStation DS723+ sa dva odjeljka za diskove, najmanji proširivi uređaj u svom asortimanu sve-u-jednom rješenja za kućne korisnike i mala preduzeća.

Pokrenut pomoću Synology DiskStation Managera (DSM), DS723+ nudi sveobuhvatna rješenja za zaštitu i upravljanje poslovnim podacima, jednostavnu saradnju na zajedničkim dokumentima, daljinski pristup datotekama i kontrolu hardvera, sve u kompaktnom desktop formatu.

“Novi uređaj pruža impresivne performanse za svoju veličinu,” rekao je Michael Wang, menadžer proizvoda u Synology-u. „Sa svojim kompaktnim dizajnom, sigurno će se svidjeti onima koji imaju manje zahtjeve za pohranom, ali ne žele odustati od pogodnosti centralizovane pohrane i mogućnosti proširenja sistema u budućnosti.“

Proširiva platforma za pohranu

DS723+ je idealan za profesionalne grupe i mala preduzeća koja žele da uđu u svijet centralizovane pohrane ili kao centralni uređaj u udaljenim kancelarijskim okruženjima. Ako je korisnicima potreban veći kapacitet, može se nadograditi sa DX517 jedinicom za proširenje na ukupno 7 diskova.

Korisnici također mogu nadograditi mogućnosti zahvaljujući opciji dodavanja 10GbE povezivanja i M.2 NVMe SSD diskova koji se mogu instalirati u PCIe slot. Radeći to, dobijaju bržu keš memoriju ili stvaraju dodatne prostore za pohranu sastavljene od SSD diskova.

Lokalna pohrana s vezom u cloudu

DS723+ omogućava intuitivno upravljanje datotekama i dijeljenje sa Synology Drive, koji kombinuje pristup datotekama na više platformi sa privatnošću lokalne memorije. Za udaljene timove i preduzeća sa više lokacija, sinhronizacija datoteka na više lokacija je takođe dostupna za preslikavanje sadržaja između Synology uređaja.

Mogućnosti hibridnog clouda koje pruža Synology Hybrid Share omogućavaju korisnicima da kombinuju prednosti lokalne infrastrukture i clouda tako što pohranjuju većinu svojih podataka u cloud, a istovremeno čuvaju datoteke kojima se često pristupa u kešu lokalnog uređaja. Tako im korisnici mogu pristupiti brzinama koje dozvoljava lokalna mreža.

Centralni uređaj za backup podataka

Možete napraviti rezervnu kopiju Windows i Linux sistema, Hyper-V/VMware virtuelnih mašina i Microsoft 365/Google Workspace naloga na DS723+ koristeći Synology Active Backup Suite, koji štiti kritične ili osetljive podatke od ransomware-a i drugih cyber pretnji.

Za još viši nivo zaštite, takođe možete kreirati rezervne kopije i snimke podataka pohranjenih na NAS-u, koji se zatim mogu pohraniti na drugi server koji se nalazi na drugoj lokaciji ili u cloudu.

Svestrano i intuitivno rješenje za upravljanje

Uz podršku za preko 8.300 ONVIF-certificiranih IP kamera i uređaja, moćno rješenje Synology Surveillance Station VMS može pretvoriti DS723+ u kompletan sistem za upravljanje videom koji skladišti snimke lokalno, dostupan samo korisnicima.

Korisnici mogu brzo i jednostavno postaviti i upravljati do 40 kamera koristeći moderan i fleksibilan interfejs. Prilikom nadgledanja većih okruženja ili okruženja sa više zgrada, slike se mogu povezati sa tlocrtima zgrada ili Google Maps/OpenStreetMap. Jednostavna i efikasna operacija pravljenja rezervnih kopija pomoću više servera za snimanje, centralno upravljanje više uređaja i mogućnost istovremenog snimanja snimaka u Synology C2 oblak povećavaju sigurnost i dostupnost važnih snimaka nadzornih kamera.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top