Tizen OS i na drugim uređajima osim Samsunga

Samsung je objavio imena prvih proizvođača treće strane koji će usvojiti Tizen OS platformu u svojim pametnim televizorima.

Kompanija je potpisala ugovore sa Atmacom, HKC-om i Tempom koji će Tizen staviti u nove televizore Bauhn, Linsar, Sunny, Vispera, između ostalih. Uređaji će biti dostupni u Australiji, Italiji, Novom Zelandu, Španiji, Turskoj i Velikoj Britaniji kasnije ove godine.

Slijedi najavu Samsungovog programa licenciranja Tizen TV platforme na Samsung Developer Conference (SDC) 2021. Program licenciranja omogućava drugim TV brendovima da iskoriste Tizen OS, nudi pametne funkcije, alate za otkrivanje sadržaja, aplikacije i moderan korisnički interfejs za vrhunsko pametno TV iskustvo.

“2022. je bila godina za pamćenje za Tizen OS jer slavimo njegovu 10. godišnjicu i prve pametne televizore sa Tizen pokretačem dostupnim od drugih brendova,” rekao je Yongjae Kim, izvršni potpredsjednik Visual Display Business kompanije Samsung Electronics. „Počevši od ovih novih pametnih televizora koji pokreće Tizen, nastavit ćemo širiti program licenciranja i uvoditi Tizen OS i njegov ekosistem u više proizvoda i brendova širom svijeta.”

Tizen uključuje pristup Samsung TV Plus, Samsung-ovoj besplatnoj TV i video platformi za striming, kao i glasovnom asistentu Bixby.

Tizen baziran na Linuxu koristi 200 miliona ljudi od njegovog prvog postavljanja 2012. godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top