Home Tehnologija Tržište umjetne inteligencija u građevinarstvu do 2030. vrijedit će 13,5 mlrd dolara

Tržište umjetne inteligencija u građevinarstvu do 2030. vrijedit će 13,5 mlrd dolara

0
trziste-umjetne-inteligencija-u-gradjevinarstvu-do-2030.-vrijedit-ce-13,5-mlrd-dolara
Tržište umjetne inteligencija u građevinarstvu do 2030. vrijedit će 13,5 mlrd dolara

umjetna inteligencija

Tržište umjetne inteligencije (AI) u građevinarstvu u prošloj godini procijenjeno je na 1,3 milijarde američkih dolara, a do 2030. moglo bi porasti na 13,5 milijardi dolara, objavila je indijska tvrtka za istraživanje tržišta Adroit Market Research.Istraživanje predviđa da bi tržište umjetne inteligencije između 2022. i 2030. godine moglo rasti ukupnom godišnjom stopom rasta od 36 posto.

Umjetna inteligencija u građevinarstvu odnosi se na korištenje AI alata i algoritama za poboljšanje različitih funkcija povezanih s gradnjom. AI omogućuje automatizaciju poslova, analizu ogromnih skupova podataka i stvaranje prediktivnih modela za poboljšanje produktivnosti, učinkovitosti i sigurnosti.

Umjetna inteligencija može poboljšati kvalitetu planiranja i projektiranja građevinskih projekata jer ona na temelju analize podataka iz prošlih projekata, građevinskih standarda i projektnih načela može doprinijeti boljem i optimalnijem dizajnu projekata. Bolje se mogu procijeniti i održivost građevinskih projekata, potencijalni rizici i alternativna rješenja.