skip to Main Content
U Sarajevu predstavljena BH TechLab platforma za podršku ICT startup ideja
U-sarajevu-predstavljena-bh-techlab-platforma-za-podrsku-ict-startup-ideja

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i BH Telecom upriličili su danas u Sarajevu prezentaciju BH TechLab platforme za podršku ICT startup ideja.

Direktor Direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma i brend ambasador projekta BH TechLab Haris Lučkin pojasnio je da su platformu kreirali s ciljem da podrže ubrzani razvoj inovativnih, održivih biznisa u BiH.

Dodao je da su ključne prednosti platforme ponuđene kroz dva javna poziva s ukupnim investicionim fondom od 15 miliona KM, te da su nastojali da pokriju sve etape razvoja jednog biznisa.

Stručni saradnik za posredovanje na tržištu rada i edukaciju SERDA-e Zlatan Saračević rekao je da je današnja prezentacija prva operativna aktivnost nakon potpisivanja memoranduma o saradnji sa BH Telecomom.

Istakao je da im je cilj da svi prisutni dobiju informacije na koji način mogu aplicirati za sredstva iz fonda BH Telecoma kako bi ih iskoristili za pokretanje biznisa.

Na događaju je predstavljen i jedan od dobitnika nagrade BH TechLaba za najuspješniji startup, kompanija Devoted d.o.o.

poslovnenovine.ba
68

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search