skip to Main Content
U Sarajevu predstavljena BH TechLab platforma za podršku ICT startup ideja
U-sarajevu-predstavljena-bh-techlab-platforma-za-podrsku-ict-startup-ideja

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i BH Telecom upriličili su danas u Sarajevu prezentaciju BH TechLab platforme za podršku ICT startup ideja.

Direktor Direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma i brend ambasador projekta BH TechLab Haris Lučkin pojasnio je da su platformu kreirali s ciljem da podrže ubrzani razvoj inovativnih, održivih biznisa u BiH.

Dodao je da su ključne prednosti platforme ponuđene kroz dva javna poziva s ukupnim investicionim fondom od 15 miliona KM, te da su nastojali da pokriju sve etape razvoja jednog biznisa.

Stručni saradnik za posredovanje na tržištu rada i edukaciju SERDA-e Zlatan Saračević rekao je da je današnja prezentacija prva operativna aktivnost nakon potpisivanja memoranduma o saradnji sa BH Telecomom.

Istakao je da im je cilj da svi prisutni dobiju informacije na koji način mogu aplicirati za sredstva iz fonda BH Telecoma kako bi ih iskoristili za pokretanje biznisa.

Na događaju je predstavljen i jedan od dobitnika nagrade BH TechLaba za najuspješniji startup, kompanija Devoted d.o.o.

poslovnenovine.ba
37

Vezani članci

Sky otvara novi centar za inovacije

Sky otvara novi centar za inovacije

Izvršni direktor Sky-a Dana Strong kaže da novi Inovacijski centar ove televizije produbljuje svoju posvećenost pokretanju kulturne ekonomije i tehnološkog...

Back To Top
Search