skip to Main Content
Umjetna inteligencija i političari zaokupljeni mobitelima

Većina nas se sigurno u određenom trenutku našla u situaciji da gleda u svoj mobitel tijekom dosadnog poslovnog sastanka, a isto vrijedi i za političare. Međutim, s obzirom da je riječ o ljudima koje financiraju porezni obveznici, ipak bi trebali biti oprezniji i kontrolirati korištenje mobitela tijekom bitnih rasprava.

U Belgiji su političari postali meta jednog AI softvera koji može prepoznati koji državni službenici tijekom sjednice gledaju u zaslone svojih uređaja.

Digitalni umjetnik Dries Depoorter kreirao je softver naziva “The Flemish Scrollers“, koji koristi prepoznavanje lica kako bi automatski prepoznao one koji gledaju u mobitele tijekom zasjedanja parlamenta. Softver je obogaćen sustavom koji pravi liste s imenima i prezimenima.

Projekt je nastao dvije godine nakon što je političar Jan Jambon izazvao burne reakcije javnosti zbog toga što je tijekom važnih diskusija igrao Angry Birds. Depoorterov AI softver prati live prijenose zasjedanja te usporedno analizira koliko vremena političari provedu gledajući u mobitele. Potom se rezultati objavljuju javno u obliku kratkih video klipova na Instagram profilu @TheFlemishScrollersi na Twitter računu @FlemishScroller, piše Mashable.
Za manje od 24 sata od pokretanja AI sustava “The Flemish Scrollers”, program je već identificirao četiri političara koji su tijekom zasjedanja bili zaokupljeni svojim mobitelima.

geek.hr
61

Vezani članci

Back To Top
Search