Uskoro nova opcija na WhatsApp aplikaciji

uskoro-nova-opcija-na-whatsapp-aplikaciji

Kao i sa svakim novitetom na WhatsAppu, ova opcija će postati dostupna postepeno tokom narednih nedjelja.

WhatsApp intenzivno radi na čitavom nizu novih opcija koje će u skorije vrijeme biti dostupne korisnicima. 

Ali, novitet koji su predstavili sada mogao bi da oduševi brojne korisnike. Posebno one mlađe.

Naime, korisnici WhatsAppa širom svijeta, sada na poruke mogu da odgovaraju kratkim video snimcima. Tako uz glasovnu poruku, možete poslati i video poruku dužine do 60 sekundi.

“Biće to zabavan način da podijelite trenutke u kojima možete da izrazite svoje emocije – bez obzira radi li se o čestitki za rođendan, reakciji na šalu ili javljanju dobrih vesti”, ističu iz WhatsAppa.

Korisnici će, prije svega, morati da ažuriraju svoje WhatsApp aplikacije na pametnim telefonima, a potom mogu da krenu sa slanjem video poruka u nekoliko klikova.

Dovoljno je ući u chat s osobom kojoj želite da pošaljete video, pritisnuti na ikonicu mikrofona kako bi se ona prebacila na ikonicu kamere i držati pritisnuto za snimanje videa.

Video koji se pošalje automatski će se početi da se prikazuje u chatu, ali bez zvuka, kako ne bi korisnike doveli u neugodnu situaciju. Ako žele zvuk, primaoci će samo morati da pritisnu na video. Kako ističu iz WhatAppa, video poruke su zaštićene enkripcijom, kako bi bili sigurni da će ih vidjeti samo primaoci kojima ste ih poslali.

Kao što je to slučaj sa svakom novom funkcijom na WhatsAppu, ova opcija će postati dostupna postepeno tokom narednih nedjelja.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top