Uskoro Sedmica električnih vozila EV WEEK 2024 u Sarajevu

0

Budućnost koja je već sada tu i stigla je. Hibridna i električna vozila su važan dio našeg odgovora na klimatske promjene, dekarbonizaciju i očuvanje okoliša za generacije koje dolaze.

 

Renomirana kompanija Mervik Sarajevo i Mašinski fakultet u saradnji sa Sarajevo Energy Forumom – SEF i partnerima organiziraju Sedmicu električnih vozila EV WEEK 2024. Ovo će biti prvi veliki, regionalni događaj posvećen hibridnim i električnim vozilima koji se organizira u našoj zemlji.Elektromobilnost je prisutna i na našim prostorima, ali još je puno otvorenih pitanja za sve one koji žele kupiti i koristiti električna vozila, kao i za autoindustriju, osiguravajuće, finansijske i institucije države kako izgraditi podsticajno i primamljivo okruženje i pomoći veliki iskorak u ovoj oblasti.

Tokom EV WEEK-a, pored konferencije sa vrhunskim stručnjacima iz BiH, regiona i EU, biće omogućen i prostor – sajam za izlagače gdje će najvažnije kompanije iz autoindustrije, punjača, baterija, softvera, kao i dijelova i ostale infrastrukture vezane za hibridna i električna vozila predstaviti svoja dostignuća i planove za dalji razvoj. Važan dio našeg događaja biće i Sati studentskih ideja, gdje će biti prezentirane i nagrađene najbolje studentske ideje iz oblasti daljeg razvoja ove kreativne i brzorastuće industrije.

Posebno će učesnici imati mogućnost i da se direktno informišu sa lica mjesta o najnovijim svjetskim dostignućima koja će biti prezentirana na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova automobila Ženeva 2024, mjesto gdje auto susreće budućnost.

Partneri događaja će se linkom iz Ženeve uključiti u EV WEEK 2024.

Već je otvorena mogućnost za prijave na Sedmicu električnih vozila, koja će se održati u Sarajevu 26. i 27. februara 2024. godine, a prijave se mogu poslati na info@ev-week.ba i registracija@ev-week.ba.