Uz podršku BH Telecoma održano IT & Design takmičenje – IT OpenChallenge

BH Telecom podržao je održavanje IT OpenChallenge takmičenja mladih nada IT & Design sektora u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih (CDOM), Univerziteta u Sarajevu (UNSA) i Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC).

Finalna faza takmičenja svečano je otvorena dana 27.08.2022. godine na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu uz prisustvo finalista takmičenja, predstavnika sponzora i predstavnika organizatora.

Prisutnima se ispred kompanije BH Telecom obratila Sabiha Salčin izrazivši zadovoljstvo što BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano ulaže svoje resurse u jačanje IT sektora u Bosni i Hercegovini i podržava društveno korisne projekte uključujući i IT Open Challenge. Upućen je poziv svim takmičarima da se prijave ne Javni poziv stalnog karaktera, bez roka trajanja, objavljen na platfomi BH TechLab i predstave svoja inovativna tehnološka rješenja. Kompanija BH Telecom ponosna je što kroz platformu BH TechLab može pružiti podršku ICT startup idejama kao i podržati njihov brži rast i razvoj za čiju realizaciju je izdvojeno 15 miliona KM.

Na IT OpenChallenge takmičenje mladih nada IT & Design sektora u kvalifikacijskoj on-line fazi prijavu je izvršilo blizu 900 takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije Jugo-istočne Evrope u kategorijama Programiranje, Grafički dizajn, 3D modeliranje i Expert Programiranje. Finalno on-site takmičenje održano je u dvije etape u prostorijama Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i Prirodno-matematičkog fakulteta na kojem je učestvovalo 80 najuspješnijih mladih talenata koji su imali priliku pokazati svoje znanje, razvijati takmičarski duh kao i povezati se sa budućim IT i dizajn stručnjacima i kompanijama koje su u potrazi za kvalitetnim mladim kadrom.

Narednog dana, 28.08.2022. godine, održana je ceremonija proglašenja pobjednika na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije prilikom čega su pobjednicima uručene i vrijedne nagrade.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top