skip to Main Content
Veritas će isporučivati rješenja temeljena na Microsoft Azureu
Veritas-ce-isporucivati-rjesenja-temeljena-na-microsoft-azureu

Veritas Technologies je, u sklopu konferencije Microsoft Ignite 2021, s Microsoftom objavio stratešku inicijativu čiji je cilj dodatno unaprijediti Veritas Enterprise Data Services u kombinaciji s Microsoft Azureom. Tijekom nastavka 20-godišnjeg partnerstva, Veritas će surađivati s Microsoftom kako bi pojednostavio procese upravljanja podacima uz istovremeno smanjivanje kompleksnosti IT sustava u velikim tvrtkama tako što će isporučivati rješenja koja su temeljena na Microsoft Azureu.
Suradnja između Veritasa i Microsofta ima za cilj rješavanje nekih od najvećih izazova s kojima se velike tvrtke danas susreću, kao što su, primjerice, rastuća prijetnja od ucjenjivačkog softvera (ransomwarea) u kompleksnim hibridnim okruženjima u oblaku, u kojima se, pak, istovremeno događa neviđen rast količine podataka. Veritas će surađivati s Microsoftom kako bi značajno pojednostavio dosad tradicionalno izolirano upravljanje podacima i podatkovne usluge u svim okruženjima – lokalnim, virtualnim, u oblaku te u SaaS okruženju.
Kroz postojeće višegodišnje partnerstvo na području inovacija, Veritas NetBackup već nudi napredne mogućnosti zaštite podataka za Microsoft Azure i Azure Stack HCI, uključujući i integraciju s Azure Blob pohranom podataka, za sigurno, trajno i skalabilno dugoročno čuvanje podataka uz postizanje potrebne usklađenosti s propisima, te hibridan BCDR – nastavak poslovanja (business continuity) i oporavak u slučaju incidenata (disaster recovery).
Veritas NetBackup također nudi automatski odabir razine pohrane s visokooptimiziranom deduplikacijom na strani klijenta, skalabilnim oporavkom od katastrofe i orkestracijom migracije, integriranim IaaS, PaaS i SaaS sigurnosnim kopiranjem i obnavljanjem, te integracijom otpornosti na ucjenjivački softver (ransomware), uključujući i mrežno izoliran, automatiziran postupak povrata podataka.
Strateška suradnja
Strateška suradnja dviju tvrtki fokusirat će se na:

Zaštitu od ucjenjivačkog softvera (ransomwarea) koja je izgrađena za sve vrste okruženja – lokalna, virtualna, oblak, SaaS – s integriranom detekcijom prijetnji, osiguravanjem nepromjenjivosti podataka i automatiziranim procesom povrata podataka.
Agilna i operativno skalabilna rješenja za zaštitu podataka koja su izgrađena i koja se temelje na sustavu za pohranu podataka Microsoft Azure Blob Storage.
Smanjivanje ukupne cijene vlasništva sustava koja je povezana s upravljanjem podataka kroz korištenje Azureovih integriranih modela za upravljanje oblakom te raznih modela pretplate.
Smanjivanje rizika koji su vezani uz postizanje usklađenosti kroz pružanje jedinstvene vidljivosti podataka na lokalnim i hibridnim podacima i radnim opterećenjima, te na onima koja se nalaze na Azureu, uz integriranu analitiku.

Suradnja Veritasa i Microsofta pojednostavit će korisnicima primjenu Veritas Enterprise Data Services nadograđenog na platformu Microsoft Azure. Primjerice, Veritas će podržati zaštitu podataka i arhiviranje temeljeno na Azureu za SaaS aplikacije i podatke time što će ponuditi NetBackup SaaS zaštitu na Azureovoj trgovini aplikacijama (Azure Marketplace) kroz sustav pretplate.

43

Vezani članci

Back To Top
Search