Web3 i blockchain u fokusu nove znanstvene konferencije u INTERA TP-u

web3-i-blockchain-u-fokusu-nove-znanstvene-konferencije-u-intera-tp-u

O važnost praćenja globalnih trendova i detaljnijem posvećivanju razvoju uporabe Web3 i blockchain tehnologija govorit će se na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Web3 & Blockchain u BiH koju u svibnju 2023. godine zajednički organiziraju INTERA Tehnološki park i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Web 3 i blockchain tehnologije već se neko vrijeme nalaze u središtu pažnje tehnološkog, ali i većine ostalih sektora. Brojni izvori i literature nude različite definicije, ali najjednostavnije bi bilo reći da je blockchain decentralizirani sustav osiguran kriptografijom koji se koristi za pohranu i prijenos podataka čime podatke čini privatnima, trajnima i provjerljivima, a da Web 3 predstavlja noviju i sigurniju generaciju interneta koja počiva na konceptu decentralizacije i blockchain tehnologije, priopćeno je iz INTERA TP-a.

Iako se primjeri uporabe ove tehnologije najčešće vežu uz financijski sektor, dobro su poznati i oni koji su fokusirani na znanost, zdravstveni sustav, intelektualno vlasništvo, javnu upravu i slično.

Nakon ovogodišnje konferencije posvećene umjetnoj inteligenciji, u svibnju 2023. godine INTERA Tehnološki Park ponovno će biti središte razgovora o najnovijim trendovima i primjerima primjene naprednih tehnologija u različitim sferama.

Iako primjena Web3 i blockchain tehnologija u svijetu ima dalekosežne rezultate, u BiH je ovo još uvijek relativno nepoznata tema o kojoj se i dalje rijetko priča.

Upravo zato ova znanstvena konferencija ima za cilj osvrnuti se na trenutno stanje primjene ovih tehnologija, kao i na znanstveni pristup distribuciji i korištenju podataka općenito.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka na službenoj stranici INTERA TP-a, a sažetak rada s okvirnim pregledom korištene literature može se dostaviti na [email protected]

Rok za prijavu je utorak, 31. siječnja 2023. godine.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top