Skip to content

Webhelp otvara u oktobru kancelarije u Sarajevu – Posao za 500 mladih

sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sastao se juče, 18. avgusta, sa predstavnicma globalne outsourcing kompanije Webhelp koje su predvodili Oliver Derler, generalni menadžer za regiju Balkana i Aljo Pezerović, direktor za BiH.

Tri godine od inicijalnih razgovora sa Vladom KS ova firma otvara svoje kancelarije u oktobru, a Kanton Sarajevo su prepoznali kao destinaciju za dalje širenje poslovanja.

Za 500 mladih u Kantonu Sarajevo će biti ponuđena nadprosječna primanja za ovu vrstu poslova, ali i druge beneficije karakteristične za rad u njemačkim firmama.

Forto je izrazio svoje zadovoljstvo povodom ove prilike koja će se uskoro pružiti mladim u Kantonu Sarajevo uz perspektivu dodatnih 1.000 radnih mjesta u ostatku BiH, te je najavio pomoć Vlade u širenju poslovanja firmi koje se zasnivaju na izvozu poslovnih usluga na EU tržište.
ekapija.com
Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept