WhatsApp aplikacija ima novu mogućnost

whatsapp-aplikacija-ima-novu-mogucnost

WhatsApp nastavlja uvoditi novitete u svoju megapopularnu aplikaciju, a sada je dodatno pojednostavio proces transfera historije chatova i fajlova na drugi uređaj bez korištenja cloud backupa.

Zahvaljujući novoj funkciji korisnici dobijaju QR kod na starom uređaju koji sadrži sačuvanu historiju, a koja se prebacuje lokalno na novi mobitelu putem Wi-Fi Directa.

Nova opcija još uvijek dolazi do WhatsApp Beta korisnika te je zasad dostupna samo za transfere na iste operativne sisteme, odnosno s Androida na Android i s iOS-a na iOS. Proces podrazumijeva odabir opcija Settings u WhatsAppu, potom Chats i Chat transfer, gdje se nalazi nova opcija ukoliko je dostupna za određenog korisnika.

Matična kompanija Meta je saopćila da se podaci historije chata dijele samo između dva uređaja te da su potpuno šifrirani tokom procesa transfera. Funkcija je također korisna u slučaju većih backupa koji ne mogu “stati” na cloud.poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top