WhatsApp Web sada nudi više privatnosti svojim korisnicima 

0
whatsapp-web-sada-nudi-vise-privatnosti-svojim-korisnicima 
WhatsApp Web sada nudi više privatnosti svojim korisnicima 

Nova funkcija je trenutno dostupna WhatsApp Web beza korisnicima, a njen zadatak je blokiranje neovlaštenog pristupa aplikaciji bez unošenja šifre naloga. Funkcija zaključavanja ekrana je prvobitno najavljena prošle godine, no uvodi se tek sada.

Ovaj novitet je prvobitno dostupan učesnicima Beta programa.“Zahvaljujući ovoj funkciji je korištenjem šifre moguće zaštititi aplikaciju od neovlaštenog pristupa. Nakon dugog testiranja, funkcija je sada dostupna nekim beta testerima koji koriste najnoviju verziju WhatsApp Weba i koji su dio zvaničnog beta programa”, saopćeno je iz WhatsAppa, koji je u vlasništvu kompanije Meta.

Kada bude dostupna, funkciju će biti moguće aktivirati odabirom opcije “WhatsApp Settings” i taba “Privacy”.

Oni koji slučajno zaborave šifru, moraju se odjaviti kako bi je resetovali ili jednostavno skenirati QR kod pomoću aplikacije na smartphoneu.

Nova funkcija ne samo da unapređuje privatnost i sigurnost, nego i blokira push notifikacije kada je aplikacija zaključana. To je sjajna vijest jer su notifikacije o primljenim porukama često pristupačne svima koji imaju pogled na ekran.


poslovnenovine.ba

Advertisement