Zenica u decembru postaje središte okupljanja najvećih IT stručnjaka iz regiona

0
Zeničko programersko udruženje ZeForge, 14. decembra 2023. godine organizuje četvrtu po redu Hammer IT konferenciju koja će okupiti najveće stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija.
 
Sadržaj konferencije će se simultano odvijati u tri dvorane kina CineStar Zenica u kojima će stručnjaci iz IT svijeta držati predavanja o najaktuelnijim temama iz IT svijeta, te Ekranu Zenica u kojem će biti postavljeni info pultovi IT kompanija, koje će posjetiocima prezentirati svoj angažman u pomenutoj oblasti.
 
– HammerIT je dosad najveće okupljanje ljudi zainteresovanih za IT u Zenici i cilj nam je od ovog događaja napraviti prepoznatljiv brend, te omogućiti našem gradu bolje prilike za napredovanje u IT industriji – rekao je Amar Čerim, koordinator za tehničku realizaciju ZeForge Hammer IT konferencije.
 
Pored navedenog, planirana je radionica za srednjoškolce i studente, na kojoj će predavači govoriti o svim vrstama zanimanja u IT sektoru.
 
– Prethodne Hammer IT konferencije okupile su veliki broj stručnjaka iz IT svijeta. Do sada su sve konferencije imale preko 500 posjetitelja, te vjerujemo da će konferencija u decembru zabilježiti najveći broj posjetitelja dosad, s obzirom na to da je opća zainteresiranost za ovaj sektor u velikom porastu. Konferencija će pružiti priliku kako strastvenim IT zaljubljenicima, tako i onima koji tek ulaze u ovu oblast, da uče od stručnjaka i upoznaju se sa vodećim kompanijama. Pozivamo sve zainteresirane da posjete konferenciju na kojoj je ulaz za sve posjetitelje besplatan, te zajedno sa nama učine da ona postane prepoznatljiv brend širom Balkana – Amila Heralić, PR udruženja ZeForge, prenosi Zenit.
 
 
Projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Zenička softverska kompanija Inzpire d.o.o. je glavni partner ove konferencije.
 
Inače, udruženje je osnovano 2017. godine u Zenici, te radi na promoviranju IT scene u Zenici kroz realizaciju raznih MeetUp-a, seminara, edukacija i kurseva. Veliki broj polaznika prošao je kroz besplatne programe udruženja, te nakon stečenog znanja nastavio graditi u ovom sektoru.
 
ekapija.com