skip to Main Content
Kabelio pokreće švicarski DTH paket na Eutelsat Hotbird

Kabelio, novi TV paket za švicarska DTH satelitska domaćinstva, lansirat će se na Eutelsat Hotbird (13 ° istočno) 15. oktobra 2020. godine, uključujući domaće i međunarodne kanale poput ARD, ZDF, ORF, TF1, BBC i ITV.

Kriptirana pretplatnička platforma sastojat će se od 34 TV kanala u HD kvaliteti, od kojih mnogi ranije nisu bili ponuđeni putem satelita. Kao što i samo ime govori, Kabelio cilja domaćinstva bez kablovske televizije, omogućavajući im da putem satelitske antene primaju kanale distribuirane na švajcarskim kablovskim mrežama.

 

Postava uključuje švicarske HD kanale Mediengruppe RTL Deutschland (RTL Schweiz HD, RTLzwei Schweiz HD, VOX Schweiz HD) i ProSiebenSat.1 (ProSieben Schweiz HD, Sat.1 Schweiz HD, kabel eins Schweiz HD, Puls 8). Po prvi put će svih sedam domaćih kanala koje upravlja CH Media (3+, 4+, 5+, 6+, TV24, TV25, S1) i lokalni kanal Tele Züri biti dostupni putem satelita od strane Kabelio.

Sedam kanala kojima upravlja švicarska javna radio-televizija SRG SSR (SRF1, SRFzwei, SRF Info, RTS 1, RTS 2, RSI 1, RSI 2) također je uključeno u paket, kao i mnogi kanali iz Njemačke, Austrije i Velike Britanije (ARD , ZDF, ORF I, ORF II, BBC Jedan, BBC Dva, ITV jedan). Paket takođe uključuje francuske kanale France 2, TF1 i M6, kao i italijanski kanal Canale 5.

 

Za prijem gledateljima je potreban Kabeliov CI + modul koji radi bez pametne kartice. Modul, koji je dostupan od lokalnih trgovaca i internetskih trgovina, nudi se po cijeni od 59 CHF (55 eura), uključujući i tromjesečno besplatno probno razdoblje. Nakon toga mogu se odabrati različiti periodi pristupa: 3 mjeseca za CHF49, 6 mjeseci za CHF79 ili 12 mjeseci za CHF149. Pretplata nije potrebna. Obnove se mogu kupiti i aktivirati putem interneta u korisničkom dijelu na www.kabelio.ch .

Na čelu tvrtke Kabelio su Damir Krilčić (izvršni direktor) i Jörg Hansen (glavni izvršni direktor). Krilčić upravlja DTH satelitskom TV platformom Satelio na njemačkom jeziku u južnoj Africi. Hansen je prethodno nekoliko godina radio na vodećim pozicijama u satelitskom operateru Astra SES, nedavno kao potpredsjednik za komercijalne operacije i zamjenik financijskog direktora za odjel video usluga.

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search