skip to Main Content
Kako prebaciti fotografije i video zapise s Apple Photos na Google Photos
Kako-prebaciti-fotografije-i-video-zapise-s-apple-photos-na-google-photos

Apple je potiho lansirao alat koji vam omogućuje kopiranje svih slika pohranjenih u aplikaciji Apple Photos u aplikaciju Google Photos.
To vam može biti korisno iz nekoliko razloga. To je jednostavan način da prebacite sve slike ako prelazite s iPhonea na telefon s operativnim sustavom Android. Za sada još uvijek ne možete prebaciti fotografije s Androida na Apple Photos.
Google Photos će, kao i Apple Photos, automatski kreirati uglazbljene video klipove, kolaže, animacije, dodati filtere… Obje usluge imaju svoje prednosti, a možete ih koristiti kao sigurnosnu kopiju one druge.
Novi alat koristan je i ako želite prijeći s iCloud Storage na Google One. Apple naplaćuje otprilike jedan dolar mjesečno za 50 GB, tri dolara mjesečno za 200 GB ili deset dolara za 2 TB prostora za pohranu. Google nudi pakete po sličnim cijenama, ali vam omogućava da 100 GB podijelite s obitelji za dva dolara mjesečno, dok Apple nudi obiteljske pakete samo za 200 GB i 2 TB.
Također, Google nudi paket od 10 TB za 50 dolara mjesečno ako imate mnogo podataka koje želite pohraniti.
I važno upozorenje: prijenos nije neposredan.
Na primjer, za arhivu od 117 GB s više od 20 tisuća fotografija i 800 videozapisa prebacivanje će trajati tri do sedam dana.
Evo kako ćete kopirati arhivu.
Kako kopirati arhivu

Prvo otvorite Appleovu stranicu za privatnost (privacy.apple.com/account) na računalu.
Prijavite se svojim Apple računom.
Odaberite “Zahtjev za prijenos kopije vaših podataka” (“Request to transfer a copy of your data” )
Vidjet ćete podatke o broju fotografija i video zapisa pohranjenih u iCloud Photos i koliko prostora za pohranu trenutno koristite.
U odjeljku “Odaberite mjesto na koje želite prenijeti fotografije” (“Choose where you’d like to transfer your photos”) odaberite “Google Photos”. To je trenutno jedina opcija.
Označite da želite prebaciti video zapise i fotografije.
Kliknite “Nastavi” (“Continue”).
Potvrdite da ste svjesni da se vaše fotografije i videozapisi neće u potpunosti prenijeti ako na vašem Google Oneu ponestane prostora tako što ćete još jednom dodirnuti “Nastavi”.
Prijavite se svojim Google računom i odobrite Appleu pristup vašoj arhivi Google Photos.
Odaberite “Potvrdi prijenose” (“Confirm Transfers”).

I to je to. Kada prijenos završi, trebali biste vidjeti kako se slike pojavljuju na vašem Google

Vezani članci

Back To Top
Search