skip to Main Content
Kodeks elektronskih komunikacija EU: Komisija upućuje 10 država članica Sudu pravde EU

Upućivanje od strane država članica zasniva se na propustu da se u potpunosti transponuje i saopći kako nacionalne mjere prenose Kodeks o elektronskim komunikacijama EU.

Evropska komisija uputila je danas  Španiju, Hrvatsku, Letoniju, Litvaniju, Irsku, Poljsku, Portugal, Rumuniju, Sloveniju  i  Švedsku  pred Sud pravde Evropske unije zbog njihovog neuspjeha da u potpunosti transponiraju i saopće Komisiji kako nacionalne mjere transponiraju  Kodeks elektronskih komunikacija EU .

Na poslu, kod kuće ili u pokretu, Evropljani očekuju brzu i pouzdanu internet vezu. Kodeks modernizira pravila EU o telekomunikacijama u korist potrošača i industrije stimulirajući konkurenciju, podstičući investicije, jačajući unutrašnje tržište i prava potrošača.

Do danas, gore navedene države članice još uvijek nisu ispunile svoje obaveze prema Kodeksu da dostave Komisiji svoje nacionalne mjere transpozicije, te je kao rezultat toga Komisija proslijedila ove slučajeve Sudu.

Vezani članci

Telekom Srbija izgubio sudski spor

Telekom Srbija izgubio sudski spor

Prvostepeni sud u Beogradu odbio je višemilionski zahtev Telekoma Srbije za naknadu štete zbog navodne nelojalne tržišne konkurencije koji je...

Back To Top
×Close search
Search