skip to Main Content
Saopćenje Trion Tel-a
KORISNICI TRION TEL-a MOGU DA KORISTE I UBUDUĆE NAJSAVREMENIJU OPTIČKU MREŽU

Kompanija TRION TEL d.o.o. Banja Luka će nastaviti sa nesmetanim radom i pružanjem vrhunske usluge svim korisnicima koji koriste TRION TELovu najsavremeniju optičku mrežu i internet. TRION TEL se zahvaljuje svim poslovnim i rezidencijalnim korisnicima na lojalnosti i najavljuje da će nastaviti sa investicijama,radi unapređenja kvaliteta usluge i formiranja kvalitetne konkurentske telekomunikacione usluge, za sve korisnike u Banjoj Luci i cijeloj Republici Srpskoj.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije odložilo je primjenu rješenja generalnog direktora ove agencije od 18. juna i TRION TEL pozdravlja tu odluku kojom je odložen nalog da na tri mjeseca prestane sa pružanjem usluga na pojedinim lokacijama u Banjoj Luci, uz dodatnu drakonsku novčanu kaznu od 100.000,00KM, i ako nikad ranije TRION TEL nije bio kažnjavan pred regulatorom.

Kompanija TRION TEL je trebalo da bude sankcionisana po prijavi konkurenta Mtela, na šta je TRION TEL u žalbi reagovao dokazima i dokumentacijom da poštuje zakon, nadajući se da će RAK tretirati sve telekomunikacione aktere na tržištu na jednak način, a posebno iz razloga nastupanja zastare izricanja sankcija,u skladu sa propisima.

TRION TEL je ukazao tada cijeloj javnosti Bosne i Hercegovine da vjeruje da je na djelu pokušaj uništavanja ove kompanije, jer TRION TEL usluge iz oblasti telekomunikacija pruža na mreži izgrađenoj na način kako su i ostali operatori gradili ili u ovom trenutku grade, poput Mtela i njegovih povezanih pravnih lica.

TRION TEL se nada da će Grad Banja Luka i njegove nadležne službe odlučiti u što skorijem roku o zahtjevima za legalizaciju dijelova mreže koje je TRION TEL podnio nadležnoj instituciji 2019. godine i aktivno i intenzivno radio na prikupljanju svih potrebnih dokumenata i saglasnosti. Bio bi zaista presedan da TRION TEL bude jedini sankcionisani operator, iako ne može da utiče na proces legalizacije mreže, jer brzina odlučivanja o predmetnom zavisi isključivo od institucija Grada Banja Luka.

TRION TEL je kompanija koja korisnicima pruža najsavremeniju telekomunikacionu uslugu i koja želii u budućnosti nastaviti lokalno investirati i nuditi nivo usluge kakav imaju građani u najrazvijenijim evropskim zemljama.

TRION TEL se nada će ova žalba biti usvojena, jer će to biti dobar pokazatelj svim građanima u Bosni i Hercegovini da niko iz nadležnihin stitucija nema za cilj uništiti ovu kompaniju, a sve s ciljem da postojeći operatori zadrže monopol na telekomunikacionom tržištu Bosne i Hercegovine.

TRION TEL želi da vjeruje da će se stvoriti uslovi, u cijeloj Republici Srpskoj, da rezidencijalne i poslovne korisnike privuče kvalitetom i raznovrsnošću usluge, jer svaki stanovnik ove zemlje po Ustavu mora imati pravo slobodnog izbora operatora, a ne biti primoran da uzme jednog jedinog.

TRION TEL se još jednom zahvaljuje svojim korisnicima na razumijevanju i strpljenju, te se nada da i finale Evropskog prvenstva u fudbalu, koje njegovi korisnici mogu pratiti preko emitera sa kojim TRION TEL ima poslovnotehničku saradnju, pokazuje da od TRION TELa uvijek mogu očekivati najbolju i najraznovrsniju ponudu.

Vezani članci

informacije-o-vivo-v25-pro

Informacije o Vivo V25 Pro

Vivo V25 serija stiže uskoro, a dok čekamo na nju, mogli bismo se pozabaviti specifikacijama jednog od modela. Radi se...

Back To Top
×Close search
Search