skip to Main Content
Kraj CloudFlare hostinga za piratski IPTV?
Postoje naznake da će sud prisiliti CloudFlare da ukine hosting za mnoge piratske IPTV usluge. Sud u Milanu naložio je američkom dobavljaču CloudFlareu da prestane pružati usluge hostinga ilegalnim IPTV operaterima. Ovo je rezultat djelovanja vlasti talijanske lige Serie A TIM , kojoj je zauzvrat na pravnom nivou pomogla španska LaLiga.
Ako to ne učini, rezultirat će novčanom kaznom od 5.000 eura za svaki dan nepoštivanja sudskog naloga. Prema DowJones-u, sud u Milanu takođe je naložio kompaniji Google Ireland Ltd. (odgovornoj za sve Googleove aktivnosti u Evropi) da pruži sve informacije koje omogućavaju identifikaciju primatelja piratskih IPTV usluga. Te su odluke dio niza akcija koje je italijanska liga Serie A poduzela na sudu u Milanu, a koje zahtijevaju od ISP-a da spriječe pristup 160 IPTV usluga i blokiraju 2.200 IP adresa i imena domena. Oni također uključuju trajno blokiranje IP adresa koje se koriste za ilegalno emitiranje utakmica talijanske lige i uključuju naknadne promjene adresa.
“Krajnji cilj je da se eliminišu ilegalne emisije, štite naš proizvod, licenci i potrošač koji pretplati na plaćene usluge, jer nogomet industrija ne može tolerirati da ovo podzemlje sisa sredstava iz sistema , rekao je Luigi De Siervo , direktor Lega Serie A. – na nedavne mjere koje su poduzeli razni sudovi, posebno sud u Milanu, potvrđuju da idemo u dobrom smjeru i zahvaljujući bliskoj suradnji s policijom postigli smo rezultate koje nije uspjela postići nijedna druga europska nogometna liga.”

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search