skip to Main Content
Kraj CloudFlare hostinga za piratski IPTV?
Postoje naznake da će sud prisiliti CloudFlare da ukine hosting za mnoge piratske IPTV usluge. Sud u Milanu naložio je američkom dobavljaču CloudFlareu da prestane pružati usluge hostinga ilegalnim IPTV operaterima. Ovo je rezultat djelovanja vlasti talijanske lige Serie A TIM , kojoj je zauzvrat na pravnom nivou pomogla španska LaLiga.
Ako to ne učini, rezultirat će novčanom kaznom od 5.000 eura za svaki dan nepoštivanja sudskog naloga. Prema DowJones-u, sud u Milanu takođe je naložio kompaniji Google Ireland Ltd. (odgovornoj za sve Googleove aktivnosti u Evropi) da pruži sve informacije koje omogućavaju identifikaciju primatelja piratskih IPTV usluga. Te su odluke dio niza akcija koje je italijanska liga Serie A poduzela na sudu u Milanu, a koje zahtijevaju od ISP-a da spriječe pristup 160 IPTV usluga i blokiraju 2.200 IP adresa i imena domena. Oni također uključuju trajno blokiranje IP adresa koje se koriste za ilegalno emitiranje utakmica talijanske lige i uključuju naknadne promjene adresa.
“Krajnji cilj je da se eliminišu ilegalne emisije, štite naš proizvod, licenci i potrošač koji pretplati na plaćene usluge, jer nogomet industrija ne može tolerirati da ovo podzemlje sisa sredstava iz sistema , rekao je Luigi De Siervo , direktor Lega Serie A. – na nedavne mjere koje su poduzeli razni sudovi, posebno sud u Milanu, potvrđuju da idemo u dobrom smjeru i zahvaljujući bliskoj suradnji s policijom postigli smo rezultate koje nije uspjela postići nijedna druga europska nogometna liga.”

Vezani članci

Slovenija predlaže evropski Netflix

Slovenija predlaže evropski Netflix

Slovenija, koja trenutno predsjedava Evropskim vijećem, predložila je članicama EU da razmotre „evropski digitalni i tehnološki suverenitet“ stvaranjem evropske internetske...

Back To Top
×Close search
Search