skip to Main Content
Kraja joj nema – Predstavljen još jedan model iz Redmi Note 10 serije
Kraja-joj-nema-–-predstavljen-jos-jedan-model-iz-redmi-note-10-serije

Redmi Note 10 serija do sada je predstavljena u tri navrata. Prvo je predstavljena za indijsko, zatim za globalno, a potom i za kinesko tržište. Radi se o do sada ukupno 9 modela, a naravno da su neki od njih isti, samo što nose druge nazive, dok su neki i rebrendirani pod Poco brendom. Sada je Xiaomi predstavio još jednog člana Redmi Note 10 serije, a to je Redmi Note 10 JE.

JE u nazivu ovog telefona označava Japan Edition, a to je zbog toga što telefon ima neke lokalne značajke. Telefon pokreće Qualcommov Snapdragon 480 5G čip i ovo je prvi telefon iz Redmi Note 10 serije kojega pokreće ovaj čipset. On stiže u kombinaciji sa 4 GB radne memorije (RAM-a). Telefon vrti Android 11 i Xiaomijev MIUI 12.5.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,5“, rezolucije 2400 x 1080 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je 90 Hz. Pri vrhu ekrana smještena je rupica s prednjom kamerom od 8 MP. Desno bočno su skener otiska prsta i tipka za kontrolu glasnoće.

Na zadnjoj strani Redmi Note 10 JE posjeduje pravougaoni izrez u kojem se nalaze tri senzora kamere. Glavni senzor je onaj od 48 MP, a pridružuju mu se i makro senzor od 2 MP, te senzor za dubinu od 2 MP. Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 4800 mAh s podrškom za brzo punjenje od 18 W. Telefon ima i 3.5 mm priključak za slušalice, kao i IR blaster, Hi-Res Audio certifikat, te IP68 certifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Cijena Redmi Note 10 JE još nije objavljena.bajtbox.com

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search