skip to Main Content
Lokalna televizija iz Saksonije bit će pokrenuta na Astri
Lokalna-televizija-iz-saksonije-bit-ce-pokrenuta-na-astri

Od

Lokalni TV kanali iz njemačke savezne pokrajine Saske postat će dostupni DTH satelitskim domaćinstvima putem Astre (19. 2 ° istočno) od ranog 2022.

Ovim potezom, lokalni medijski autoritet SLM želi osigurati da više od 40% domaćinstava u Saskoj sa DTH satelitom kao metodom prijema TV prijemnika može pristupiti programima.

Kanali koji su do sada uglavnom bili distribuirano putem kabla, dijelit će 24 /7 utora na Astri. To su Sachsen Fernsehen Dresden, Sachsen Fernsehen Chemnitz, tvM Meissen Fernsehen, KabelJournal Erzgebirge, Sachsen Fernsehen Leipzig, MEF – Mittel Erzgebirgs Fernsehen, Lausitzwelle Fernsehen i TV Westsachsen.

lokalni kanali emitirat će svoje programe na 038- minutni prozori dnevno između 16 : 06 i 20: 00 CET. Ponekad će SSK Sächsische Satellitenkanal iz Dresdena emitirati okvirni program fokusiran na regionalne informacije. Vijeće SLM -a odobrilo je potrebna odobrenja na svojoj posljednjoj skupštini.

„Zadovoljan sam što će s ovim rješenjem gotovo sva saska domaćinstva u budućnosti moći primati lokalnu televiziju. Značaj izvještavanja lokalnih vijesti za društveni suživot posebno je bio očit u vrijeme pandemije. Stoga je važno da SLM kontinuirano povećava doseg lokalne televizije i podržava je u okviru svojih zakonskih odgovornosti, ”rekao je profesor dr. Markus Heinker, predsjednik vijeća SLM -a.

Za početni period od tri godine do decembra 31, 2024, SLM će osigurati sredstva za pokrivanje troškova distribucije do € 790, 00 0 godišnje za ovaj zajednički projekat. Osim toga, troškovi razvoja tehničkog objekta za korištenje satelitskog emitiranja kao izvora za kablovske priključke financirat će se do € 110, 00 0.

Vezano

Vezani članci

kodiran-kanal-rtvs-sport-na-51,5e

Kodiran kanal RTVS Sport na 51,5E

Sportski kanal RTVS Sport,slovačkog javnog emitera RTVS (Radio televizija Slovačke) više nije dostupan nekodirano preko satelita Belintersat 1 (51,5° E)...

novi-trt-paket-za-evropu-na-42e

Novi TRT paket za Evropu na 42E

Turski javni emiter TRT pokrenuo je novi  multipleks sa programima u visokoj definiciji (HDTV ). U sklopu paketa emituju  stanice:...

Back To Top
×Close search
Search