skip to Main Content
Lokalna televizija iz Saksonije bit će pokrenuta na Astri
Lokalna-televizija-iz-saksonije-bit-ce-pokrenuta-na-astri

Od

Lokalni TV kanali iz njemačke savezne pokrajine Saske postat će dostupni DTH satelitskim domaćinstvima putem Astre (19. 2 ° istočno) od ranog 2022.

Ovim potezom, lokalni medijski autoritet SLM želi osigurati da više od 40% domaćinstava u Saskoj sa DTH satelitom kao metodom prijema TV prijemnika može pristupiti programima.

Kanali koji su do sada uglavnom bili distribuirano putem kabla, dijelit će 24 /7 utora na Astri. To su Sachsen Fernsehen Dresden, Sachsen Fernsehen Chemnitz, tvM Meissen Fernsehen, KabelJournal Erzgebirge, Sachsen Fernsehen Leipzig, MEF – Mittel Erzgebirgs Fernsehen, Lausitzwelle Fernsehen i TV Westsachsen.

lokalni kanali emitirat će svoje programe na 038- minutni prozori dnevno između 16 : 06 i 20: 00 CET. Ponekad će SSK Sächsische Satellitenkanal iz Dresdena emitirati okvirni program fokusiran na regionalne informacije. Vijeće SLM -a odobrilo je potrebna odobrenja na svojoj posljednjoj skupštini.

„Zadovoljan sam što će s ovim rješenjem gotovo sva saska domaćinstva u budućnosti moći primati lokalnu televiziju. Značaj izvještavanja lokalnih vijesti za društveni suživot posebno je bio očit u vrijeme pandemije. Stoga je važno da SLM kontinuirano povećava doseg lokalne televizije i podržava je u okviru svojih zakonskih odgovornosti, ”rekao je profesor dr. Markus Heinker, predsjednik vijeća SLM -a.

Za početni period od tri godine do decembra 31, 2024, SLM će osigurati sredstva za pokrivanje troškova distribucije do € 790, 00 0 godišnje za ovaj zajednički projekat. Osim toga, troškovi razvoja tehničkog objekta za korištenje satelitskog emitiranja kao izvora za kablovske priključke financirat će se do € 110, 00 0.

Vezano

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search