skip to Main Content
m:tel angažuje Agama Technologies i Antecni za tehnologiju video nadzora

Agama Technologies i Antecna udružili su se kako bi implementirali prvo rješenje za praćenje i analizu TV kanala uživo i VOD streamova na m:tel, telekom operateru u Bosni i Hercegovini.

Implementacija obećava da će pomoći u otkrivanju grešaka i spriječiti da problematični i nekvalitetni IPTV streamovi dođu do krajnjih korisnika. On stvara sliku lanca video obrade od kraja do kraja kroz centralnu Agma Enterprise Platformu i podržava kontrolne table za analitiku i vizualizaciju, centralizovano alarmiranje, izvještavanje i integraciju podataka sa aplikacijama trećih strana, kao i upravljanje sistemom.

m:tel-ova IPTV platforma će također koristiti Agamin Verifier proizvod za validaciju VOD imovine prije nego što se unese u platformu.

Milan Aleksijević, CTO m:tel, Banja Luka, rekao je: „M:tel je prepoznao Agama Technologies kao pouzdanog dobavljača koji nam obezbjeđuje alate za praćenje IPTV usluga i na taj način obezbjeđuje visok kvalitet usluga za naše zahtjevne korisnike. Izuzetno je važno otkriti i ispraviti incidente brzo i što je prije moguće, što je vrlo korisno na ovom konkurentnom i agilnom tržištu telekomunikacija.”

Mikael Dahlgren, izvršni direktor Agama Technologies, rekao je: „Zaista smo uzbuđeni što smo partneri sa Antecnom kako bismo ponudili zaista moćno i robusno rješenje za m:tel, rješenje koje ispunjava njegove potrebe i uvelike poboljšava praćenje njegovih sistema. Imati kontrolu nad vašom uslugom isporuke video zapisa, imati jasan uvid u ono što može poći po zlu i biti u mogućnosti da otkrijete i riješite probleme čak i prije nego što se pojave i utječu na gledaoce, ono je što većina operatera i emitera danas očekuje. Naša tehnologija otkriva probleme u ranoj fazi, osiguravajući da kupci dobiju izuzetno kvalitetno video iskustvo.”

Aleksandar Antunović, izvršni direktor Antecne, rekao je: „Naš tim je bio oduševljen korištenjem ovog holističkog rješenja za IPTV praćenje koje je pomoglo m:tel inženjerima da rano otkriju bilo kakvu degradaciju usluge, čime se očuva kvalitet videa i spriječi bilo kakav negativan utjecaj na svoje korisnike. Naša misija je da koristimo najsavremenije tehnologije koje nam daju prednost na tržištu, kako bismo ponudili kvalitetne usluge i održali zadovoljstvo naših klijenata.”

digitaltveurope.com

Vezani članci

Disney dječji kanali na MAX TV-u

Disney dječji kanali na MAX TV-u

Hrvatski Telekom (HT) od 1. kolovoza svojim MAXtv pretplatnicima nudi Disney Channel i Disney Junior. Ovo je uslijedilo nakon obnavljanja...

IPTV dominira u Sloveniji

IPTV dominira u Sloveniji

IPTV nastavlja rasti na račun ostalih tehnologija prijema plaćene televizije u Sloveniji. Prema podacima koje je objavio regulator Akos, imao...

Back To Top
×Close search
Search