skip to Main Content
Novi izvršni direktor za Arabsat
Nova-glava-za-arabsat

Napisao

Arabsat-ov CTO dr. Badr bin Nasser Al-Suwaidan imenovan je za novog izvršnog direktora organizacije, zamijenivši inž. Khalid bin Ahmed Balkheyour, koji je dao ostavku na tu funkciju.

U isto vrijeme, Nj. Haitham Al-Ohali, zamjenik ministra telekomunikacija i informacijske tehnologije Saudijske Arabije, imenovan je za predsjednika Upravnog odbora Arabsata.

Prije nego što se pridružio Arabsatu, dr. Badr Al -Suwaidan je radio kao nadzornik Instituta za istraživanje i svemir u gradu King Abdulaziz za nauku i tehnologiju u Saudijskoj Arabiji i učestvovao je u nekoliko programa i svemirskih misija, uključujući rad na prvom saudijskom satelitu Geo1 u orbiti SG1 u saradnji sa Arabsat-om, i saudijski satelit “Sat 4” u saradnji sa američkom svemirskom agencijom NASA.

NJ. E., predsjednik Upravnog odbora, inž. Haitham Al-Ohali, rekao je: “Arabsat je uspio utjeloviti duh Povelje Arapske lige i ojačati veze i zajednički arapski rad među državama Arapske lige na ekonomskom, kulturnom i drugim razvojnim poljima. Također, od svog osnivanja u 1976, Arabsat je uspio emitirati poruku arapskog svijeta na više od 170 milion gledalaca u više od 100 zemalja oko svijetu.

“Radujem se što ću zajedno s članovima odbora i izvršnim rukovodstvom dovršiti misiju Arabsata.”

Povezano

Vezani članci

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

Od 7. listopada Total TV paketi su bogatiji su za 4 nova kanala. Lifestyle i kulinarske emisije, reality program i...

Back To Top
×Close search
Search