skip to Main Content
OnePlus službeno stigao u BiH! Što će ponuditi na novom tržištu?
Oneplus-sluzbeno-stigao-u-bih!-sto-ce-ponuditi-na-novom-trzistu?

Jučer se u Sarajevu održao event dobrodošlice novog brenda na tržište BiH, a to je kineski OnePlus. Ovaj brend je do sada bio kompletno nezastupljen te sa širenjem svojeg asortimana, konačno ulaze na domaće tržište. OnePlus i Comtrade Distribution su zajedničkim snagama uspjeli obogatiti ponudu pametnih telefona u Bosni i Hercegovini te su na eventu posebnu pažnju skrenuli prema svojim OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro telefonima.

OnePlus je jučer u Sarajevu službeno predstavio svoju ponudu za BiH tržište

Naravno, s obzirom na tržište i stanje u njemu, OnePlus u BiH neće nuditi samo flagship telefone, nego i svoju Nord seriju telefona među kojima smo jučer nakratko isprobali OnePlus Nord CE 5G. Prema izjavama zastupnika, poprilično atraktivni OnePlus Nord 2 5G također stiže na tržište BiH. Nadamo se da ćemo nakon službenog dolaska brenda u državu konačno moći isprobati nekoliko OnePlus telefona za našu publiku.

Imali smo priliku nakratko isprobati cijelu OnePlus ponudu za Bosnu i Hercegovinu

U nastavku slijedi službena izjava za medije

Sarajevo, Bosna i Hercegovina – 30. Jul 2021. – Globalna tehnološka kompanija OnePlus i Comtrade Distribution, lokalni distributer u Bosni I Hercegovini objavljuju danas svoje partnerstvo kako bi zajednički predstavili OnePlus pametne telefone kupcima u BiH. OnePlus pametni telefoni će se putem Comtrade distributerske mreže naći u više od 100 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.

Od 2013. godine OnePlus je započeo misiju lansiranja vodećih pametnih telefona kako bi donio najbolje mobilno iskustvo širom svijeta. Prošle godine, kompanija OnePlus je pojačala svoj asortiman proizvoda sa OnePlus Nord i OnePlus Nord N serijom i pristupila još širem stvaranju najboljih proizvoda sa poboljšanim korisničkim iskustvom u srednjem segmentu. Na ovaj način svoju tehnologiju je učinila dostupnom većem broju korisnika globalno. Najnoviji dodatak njihovom vodećem asortimanu je OnePlus 9 serija, najnapredniji vodeći pametni telefoni do sada, koja uključuje vrhunsko iskustvo upotrebe kamere sa sistemom “Hasselblad Camera for Mobile”, ekranima visoke brzine osvježavanja nove generacije i tehnologijom brzog bežičnog punjenja koja nadmašuje rješenja za žičano punjenje svojih konkurenata.

Linija proizvoda Nord pokrenuta je u julu 2020. godine kao prvi korak u OnePlusovoj globalnoj strategiji diverzifikacije da svoje proizvode učini dostupnima. Najnoviji dodaci Nordovoj postavi su OnePlus Nord CE 5G. Ovaj model je izgrađen na osnovnim aspektima Nord iskustva, a pruža moćne funkcije po pristupačnijoj cijeni. Pored njega, model  Nord 2 5G donosi mnoštvo novih funkcija koje su zasnovane na AI karakteristikama namijenjenim da poboljšaju  korisničko iskustvoi ponude sve što biste mogli tražiti.

Rastuća OnePlus zajednica predstavlja kamen temeljac uspjeha OnePlusa još od Aprila 2014. kada je prvi uređaj OnePlus One pušten u prodaju. Trenutno je OnePlus zajednica porasla na više od 10 miliona članova širom svijeta, a preko 3 miliona korisnika iz Evrope registrovano je na oneplus.com.  OnePlus je izvijestio o snažnom početku 2021. godine, sa značajnim skokom prodaje od 388% i rastom prihoda od 286% u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prošle godine. Ovaj rast je u velikoj mjeri potaknut glavnom linijom pametnih telefona, doprinoseći 65% od ukupnog prihoda, uključujući nedavno pokrenutu OnePlus 9 seriju. Sjeverna Evropa pojavila se kao regija sa najboljim rezultatima, koja je pridonijela preko 30%, što je najveći doprinos prihodima regije, a usko je slijedila i zapadna Evropa.

Kao rezultat snažne lokalne pozicije kompanije Comtrade distribution, kupcimaće biti omogućena lakša dostupnost kupovine OnePlus uređajau Bosni i Hercegovini preko vodećih prodajnih mjesta i telekom operatera.

Comtrade je dinamična i dobro organizovana grupacija tehnoloških kompanija, koja ima 30 godina iskustva u inovacijama i stalnom razvoju. Kompanija Comtrade Distribution je jedna od tri glavna stubaComtrade grupe koja djeluje na polju IT-a, potrošačke elektronike i distribucije pametnih telefona. Ova kompanija predstavlja jednog od vodećih distributera u regiji jugoistočne Evrope.

Comtrade Distribution u svom prodajnom asortimanuzastupa vodeće dobavljače iz industrije. Kompanija pokriva petnaest različitih tržišta koja broje preko 75 miliona ljudi. Preko 300 kvalifikovanih uposlenika ostvarilo je više od 300 miliona USD prihoda od prodaje. Kompanija distribuira svoje proizvode kroz široku prodajnu mrežu koja uključuje preko 3.000 prodavača koji pokrivaju svaku vertikalu prodaje, kao i region.

Kroz saradnju sa kompanijom OnePlus kompanija Comtrade nastoji obogatiti svoj prodajni potfolio, I korisnicima  OnePlus uređaja pružiti veću dostupnost visokokvalifikovanih pametnih telefona koji su po svojim performansama i kvaliteti nadaleko poznati u svijetu. Za više informacija o OnePlus uređajima, prodajnim mjestima, dostupnim modelima i cijeni kontaktirajte nas putem e-maila distribution.ba@comtrade.combajtbox.com

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search