skip to Main Content
Pad prihoda Eutelsata
Pad-prihoda-eutelsata

Autor

Eutelsat je objavio prihode od emitovanja u iznosu od € 190 .6 miliona za prvi kvartal 2020 – 21, ili kvartal koji završava u septembru 30 .

Ovo je zabilježeno za 2,1% manje nego u istom periodu prošle godine. Ukupni prihodi kompanije u tromjesečju iznosili su € 315. 3 miliona, 0,7% manje u odnosu na Q1 2019 – 2020. Broj operativnih transpondera u septembru 30 iznosio je 1, 382, više od 1, 376 tri mjeseca ranije, ali pet manje od 12 meseci ranije. Broj korištenih transpondera bio je 966, u odnosu na tri mjeseca ranije i identičan tom 12 meseci ranije. Stopa punjenja bila je 69 9%.

Od septembra 30, ukupan broj kanala koje emituje Eutelsat sateliti su iznosili 6 683, što je pad od 4% u odnosu na prošlu godinu. Broj HD kanala iznosio je 1, 739 nasuprot 1, 582 godinu dana ranije, gore od 10% i zastupani 26% kanala u odnosu na 22. 7% godinu dana ranije. Kao rezultat, potrošnja Mbps bila je stabilna na godišnjoj razini.

Komentirajući rezultate, izvršni direktor Rodolphe Belmer rekao je: „Eutelsat je solidno započeo godinu, s prihodima Operativne vertikale u skladu s očekivanjima i zaostatkom od 4,4 milijarde eura, što je 3% više u odnosu na prošlu godinu. Izdvajamo u prvom kvartalu uključuju obnavljanje ugovora Sky Italia u Hotbirdu, potvrđujući stalnu važnost satelita u zapadnoj Evropi, i značajne korake u našoj strategiji fiksne širokopojasne mreže stjecanjem Bigblu Broadband Europe uoči skorog ulaska Eutelsata u službu Poveži se.

„Ova izvedba pokazuje opću otpornost našeg poslovanja na trenutno okruženje. Iako je stopa novog poslovanja u određenim granama, posebno u RTV programu, sporija nego inače u odnosu na opću operativnu situaciju, ipak smo stvorili solidan komercijalni rezultat koji osigurava nekoliko novih ugovora i obnavljanja po povoljnim uslovima. Na osnovu ovog učinka potvrđujemo svoje finansijske ciljeve za tekuću i narednu godinu. ”

Povezano

Vezani članci

Luxe.TV prekinuo emitovanje na 16E

Luxe.TV prekinuo emitovanje na 16E

Krajem septembra, na kapacitetu austrijske  kompanije A1 Broadcasting na satelitu Eutelsat 16E, prestala je distribucija  stanice Luxe.TV.A1 Broadcasting je vršio...

gold-tv-ponovo-emituje-na-16e

Gold TV ponovo emituje na 16E

Nakon izvesnog vremena, telekomunikacioni operater A1 Broadcasting nastavio je distribuciju slovenačke muzičke stanice Gold TV. Stanica emituje nekodirano (FTA)na istom...

4ig-se-slaze-sa-spacecomovim-dogovorom

4iG se slaže sa Spacecomovim dogovorom

Mađarska info-komunikacijska kompanija 4iG sklopila je novi ugovor o kupovini manjinskog udjela u Spacecom. U skladu sa prethodnim odobrenjem izraelskog...

Back To Top
Search