skip to Main Content
Platforma Bulastcom pred bankrotom
Platforma-bulastcom-pred-bankrotom

Borba za kontrolu nad Bulsatcom dovela je do rizika od bankrota najvećeg provajdera plaćene satelitske televizije u Bugarskoj. Letos su akcionari i poverioci proglasili su Spasa Ruseva kao povlašćenog kupca sa ponudom većom od 120 miliona evra . Međutim, suosnivač kompanije i manjinski deoničar Plamen Genchev kaže da je njegova opcija da povrati kontrolu nezakonito zanemarena i da sada pokušava zaustaviti dogovor vodeći arbitražni slučaj u Londonu i bankrot u Sofiji.Uskoro bi mogao uslediti stečaj. Međutim, sadašnji vlasnici i kreditori DTH platforme pokrenuli su novu proceduru prikupljanja kapitala, koja se očekuje u roku od nedelju dana. 

Grupa međunarodnih investitora koju predstavljaju Evropska banka za obnovu i razvoj , BlackRock , Blantyre Capital i Integral Venture Partners odlučila je da svoje poverenje u upravljanje i uspeh Bulsatcoma pokaže dokapitalizacijom kompanije, što bi trebalo da neutrališe sve teorije o nestabilnosti kompanije. Bulsatcom je počeo sa emitovanjem 2003. preko satelita Hellas Sat na 39°E . Bio je prvi operater DVB-S standarda u Bugarskoj. Platforma  svoje kanale kodira u sistemima zaštite: BulCrypt, Conax i Nagra MA . U početku je koristila Irdeto 2 i Griffin.

 

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search