skip to Main Content
Poco X3 NFC – Stigao MIUI 12.5!
Poco-x3-nfc-–-stigao-miui-12.5!

Kompanija Xiaomi bi, prema dosadašnjim nagađanjima, sljedećeg mjeseca trebala predstaviti novu verziju svojeg korisničkog sučelja – MIUI 13. No, Xiaomi i dalje radi na nadogradnji aktuelnog MIUI 12.5 na svoje pametne telefone, uključujući i telefone svojih brendova Redmi i Poco. Sada je jedan Poco telefon počeo primati nadogradnju, a riječ je o Poco X3 NFC telefonu.

Xiaomi je krajem prošle godine u Kini, na predstavljanju Mi 11 telefona predstavio i MIUI 12.5. Nakon toga su Mi 11 i MIUI 12.5 predstavljeni globalno, a do sada je značajan broj Xiaomi, Redmi i Poco telefona dobio nadogradnju na MIUI 12.5, a sada se toj grupi uređaja pridružuje i Poco X3 NFC.

Poco X3 NFC predstavljen je u devetom mjesecu prošle godine sa Androidom 10 i MIUI 12. Sada telefon dobija prvu MIUI nadogradnju i to onu na MIUI 12.5. Nadogradnja dolazi s brojem verzije MIUI 12.5.1.0.RJGMIXM, a pored MIUI 12.5, uključuje i sigurnosnu zakrpu za sedmi mjesec ove godine. Nadogradnja stiže na globalne inačice ovog telefona. Ipak, radi se o stabilnoj beta nadogradnji, što znači da ona trenutno nije dostupna svim korisnicima ovog telefona, nego samo odabranim. Nakon što ovi korisnici daju povratne informacije o nadogradnji, ona bi trebala krenuti ka svim korisnicima globalne verzije Poco X3 NFC telefona.

Inače, na predstavljanju MIUI 12.5 iz Xiaomija su naveli da će MIUI 12.5 znatno ubrzati telefon, tako što će olakšati potrošnju CPU-a do 22%. Također, navodno će olakšati i potrošnju bateriju za 15%, a također i aplikacija Notes će primiti velika poboljšanja. Iz Xiaomija navode da je MIUI 12.5 “lakši, brži i trajniji”, što god to značilo.bajtbox.com

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search