skip to Main Content
Poziv tehnološkim divovima da finansiraju uvođenje 5G

Grupa od 13 velikih evropskih telekomunikacijskih kompanija želi da američki tehnološki divovi, kao što su Netflix, YouTube i Facebook, finansiraju razvoj 5G usluga.

Grupacija, koju predvode BT, Vodafone i Deutsche Telekom, vjeruje da kompanije toliko koriste mreže da bi trebale doprinijeti svojoj budućnosti. Iako ne pominju konkretne kompanije, nema sumnje ko je u njihovoj blizini, tvrdeći da 5G, optičke i kablovske mreže moraju uložiti velika sredstva kako bi se ispunili zahtjevi streaming servisa baziranih na oblaku.

To je argument koji je prethodno iznesen bez prigovora.

Zajednička izjava koju je vidio Reuters glasi: „Veliki i sve veći dio mrežnog prometa generiraju i monetiziraju velike tehnološke platforme, ali to zahtijeva kontinuirana, intenzivna ulaganja u mrežu i planiranje od strane sektora telekomunikacija.

“Ovaj model – koji građanima EU-a omogućava da uživaju u plodovima digitalne transformacije – može biti održiv samo ako tako velike tehnološke platforme također prilično doprinose troškovima mreže”, rekli su.

Izjavu su potpisali i izvršni direktori Telefonica, Orange, KPN, BT Grupe, Telekom Austria, Vivacoma, Proximusa, Telenora, Altice Portugal, Telia Company i Swisscoma.

www.broadbandtvnews.com

Vezani članci

informacije-o-vivo-v25-pro

Informacije o Vivo V25 Pro

Vivo V25 serija stiže uskoro, a dok čekamo na nju, mogli bismo se pozabaviti specifikacijama jednog od modela. Radi se...

Back To Top
×Close search
Search