skip to Main Content
Prointer reaguje: I dalje uspješno sarađujemo sa svjetskim partnerima
Prointer-reaguje:-i-dalje-uspjesno-saradjujemo-sa-svjetskim-partnerima

Dugogodišnja saradnja kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group, sa vodećim svjetskim kompanijama iz oblasti IT industrije, rezultirala je brojnim uspješno realizovanim projektima na zadovoljstvo i dobrobit naših klijenata, saopšteno je iz ove kompanije.

Izvrsnost, inovativnost i posvećenost, tu kompaniju svrstala je među lidere u digitalnoj transformaciji u Bosni i Hercegovini, o čemu svjedoči i status GOLD SAP Partnera, ali i brojna druga priznanja i na stotine svjetski priznatih sertifikata zaposlenih u toj kompaniji.

Imajući u vidu da u Prointeru radi više od 150 ljudi, među kojima su i brojni, sertifikovani stručnjaci, paušalne i neprovjerene informacije o takozvanim „sankcijama“ prema našoj kompaniji, poput onih na blogu narodnog poslanika Nebojše Vukanovića, kojima se insinuira prekid uspješne saradnje sa renomiranim, poslovnim partnerima, nisu ništa drugo do loša namjera i ciljano nanošenje štete poslovanju i ugledu naše kompanije“, kažu u Prointeru.

Takođe ističu da se sve poslovne aktivnosti sa vodećim svjetskim kompanijama odvijaju neometano, što dokazuju potpisani i izvršeni ugovori, te da lažni navodi da je kompaniji uskraćena saradnja zbog poslova koje, između ostalog, ima i sa javnim sektorom u Republici Srpskoj i BiH, apsolutno ne stoje.

Raskid ugovora jedina je moguća opcija u slučaju neusklađenosti sa partnerskim procedurama. Kako po tom pitanju nema bilo kakvih problema i nijedan aktuleni poslovni partner nije raskinuo ugovor o saradnji sa kompanijom Prointer ITSS, naši klijenti u potpunosti mogu biti sigurni što se tiče izvršenja aktuelnih ugovora“, napominju u Prointeru.

O lošoj namjeri svjedoči i činjenica da se, u pojedinim medijima, kao „argument“ pojavljuje i korespondencija koju je Prointer još 2019. godine imao sa jednim od svojih partnera, a koja je poslužila kao naš dokaz u jednoj od podnesenih tužbi za klevetu. Ta korespondencija, kako ističu u Prointeru, potvrđuje da je zabrinutost partnera bila izazvana neargumentovanim napadima u medijima u kojima smo ostali uskraćeni za pravo na odgovor, i nema nikakve veze sa aktuelnim poslovanjem kompanije.

Ovako ozbiljne informacije plasirane bez provjere i dokaza za cilj imaju zastrašivanje naših zaposlenih, dodaju u Prointeru, i ne predstavljaju ništa drugo do poziv raznih lobista sa sumnjivim namjerama, da jedna od najuspješnijih IT kompanija na ovim prostorima stavi „ključ u bravu“, zaključeno je.


poslovnenovine.ba

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search