Na današnji dan emitovanje programa počeo Radio Gradačac

Radio Gradačac je bh lokalna javna radio stanica koja emituje program iz Gradačca, Bosna i Hercegovina. Emitovanje programa radio Gradačac je započeto 6. aprila 1965. godine od strane Općinskog vijeća Gradačac. U Jugoslaviji i u SR Bosni i Hercegovini bio je dio lokalne/ opštinske mreže Radio Sarajeva.

Ova radio stanica danas emituje na području Tuzlanskon kantona na UHF frekvenciji 98,3 MHz. Ova radio stanica emituje različite programe kao što su lokalne vijesti, muzika, sport i talk show. Program se uglavnom proizvodi na bosanskom jeziku .

Vlasnik Radia Gradačac je JU Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac. Osim radijskog programa informacije građanima ova stanica pruža i putem svoje web stranice www.radiogradacac.ba.

Procijenjeni broj potencijalnih slušalaca Radio Gradačca je oko 138.619. Radiostanica je dostupna i u opštinama Bosanske Posavine, Zeničko-dobojskog kantona, Brčko Distrikta i u susjednoj Hrvatskoj. Radio stanica je dostupna i putem IPTV platforme Moja TV na kanalu 290.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top