HRVATSKA: NARODNI POSTAJE BRAVO RADIO

Narodni radio od 16. novembra mijenja ime u Bravo radio. Danima svojim brojnim slušateljima najavljuju nešto novo uključujući promjenu imena i koncepcije.

Prvo Obiteljski radio, danas Antena, 1995. osnovao je Jura Hrvačić kapitalom Miroslava Kutle. Nakon dvije godine, prvo emitiranje bilo je 28. prosinca 1997. rođen je i Narodni radio s nacionalnom koncesijom. Za razliku od Obiteljskog Narodni radio je puštao samo domaću zabavnu, pop i tamburašku glazbu.

Prvi važni suradnici na putu do velike slušanosti i radijske imperije s oko 900 milijuna kuna godišnjih prihoda bili su mu estradni menađeri Vladimir Mihaljek-Miha i Zoran Škugor. Njih dvojicu je zamijenio Miroslav Rus, suvlasnik je jedno vrijeme bio i Sven Daniel Prosinečki, mlađi brat Roberta Prosinečkog. Selidbom s Velesajma u vlastiti novoizgrađeni Medijski centar formirana je i Z1 televizija, koja se kasnije prodajom Slobodanu Ljubičiću odvaja i seli se u bivšu tvornicu Pluto.

Oko stvarnog vlasništva nekada Hrvačićeva medijskog carstva ispredale su se razne kontraverze, bilo je i eksplozivnih sredstava u dvorištu, sada se po medijskim kuloarima govori da tu medijsku grupaciju kontroliraju braća Petar i Zoran Pripuz.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top