HRVATSKA: NARODNI POSTAJE BRAVO RADIO

0

Narodni radio od 16. novembra mijenja ime u Bravo radio. Danima svojim brojnim slušateljima najavljuju nešto novo uključujući promjenu imena i koncepcije.

Prvo Obiteljski radio, danas Antena, 1995. osnovao je Jura Hrvačić kapitalom Miroslava Kutle. Nakon dvije godine, prvo emitiranje bilo je 28. prosinca 1997. rođen je i Narodni radio s nacionalnom koncesijom. Za razliku od Obiteljskog Narodni radio je puštao samo domaću zabavnu, pop i tamburašku glazbu.Prvi važni suradnici na putu do velike slušanosti i radijske imperije s oko 900 milijuna kuna godišnjih prihoda bili su mu estradni menađeri Vladimir Mihaljek-Miha i Zoran Škugor. Njih dvojicu je zamijenio Miroslav Rus, suvlasnik je jedno vrijeme bio i Sven Daniel Prosinečki, mlađi brat Roberta Prosinečkog. Selidbom s Velesajma u vlastiti novoizgrađeni Medijski centar formirana je i Z1 televizija, koja se kasnije prodajom Slobodanu Ljubičiću odvaja i seli se u bivšu tvornicu Pluto.

Oko stvarnog vlasništva nekada Hrvačićeva medijskog carstva ispredale su se razne kontraverze, bilo je i eksplozivnih sredstava u dvorištu, sada se po medijskim kuloarima govori da tu medijsku grupaciju kontroliraju braća Petar i Zoran Pripuz.