Slovenija: Sa emitovanjem krenuo Best FM, prvi radio sa turbofolk muzikom u Sloveniji

11.11.2022. je poslije 25 i nešto godina na 101.6 MHz u Ljubljani prestao emitirati Radio Salomon. Vlasnik je odlučio da ga seli u DAB+ te da 101.6 FM iskoristi za novi radijski program sa boljim “finansijskim potencijalom. Umjesto Radio Salomon, na FM je krenuo Best FM, prvi radio sa turbofolk muzikom u Sloveniji.

Best FM je nova radio stanica u Sloveniji koja je počela 11.11.2022 u 11:00 sati. Istovremeno, radio Salomon je prekinuo analogno FM emitovanje i prešao na digitalno DAB+ emitovanje i internet. Izdavač obje radio stanice je RGL, doo, Ljubljana. Frekvencija na kojoj se može uhvatiti novi Best FM radio je ista kao i Salomon radio frekvencija.Najbolja FM radio frekvencija

Kako se navodi na sajtu, novi Best FM radio je baziran na najnovijoj pop muzici sa Balkana. Ovim ciljaju na mlađe slušaoce, koji, prema njihovim riječima, u sve većem broju slušaju ovaj žanr muzike. Kako prenosi AKOS, Best FM je dobio pravo emitovanja 29.09.2022. U analognoj tehnologiji, međutim, emituju se na dvije lokacije.

Frekvencija na području Ljubljane je 101,6 MHz , a na području Jesenica i okoline 87,7 MHz . Prijenos uživo je također dostupan online putem njihove web stranice.

Radio Salomon frekvencije

Kao što je pomenuto, radio Salomon je prekinuo analogno FM emitovanje . Ali i dalje ga možete čuti. Radio Salomon emituje na DAB+ mreži u Multiplexu R1 koji se čuje u cijeloj Sloveniji. Emitovanje na frekvenciji 215,072 MHz (kanal 10D) sa 14 emisionih lokacija. Da biste slušali digitalni radio, morate imati odgovarajući DAB+ radio prijemnik. Na primjer, imaju ugrađen u novija vozila. Ali Radio Salomon je također dostupan putem njihove aplikacije i putem live streama na njihovoj web stranici.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles