skip to Main Content
Redmi Note 10, i to globalni, dobio MIUI 12.5!
Redmi-note-10,-i-to-globalni,-dobio-miui-12.5!

Xiaomi već duže vrijeme nadograđuje svoje pametne telefona na MIUI 12.5, koji je predstavljen krajem prošle godine u Kini. Sada je nadogradnju na pomenutu verziju korisničkog sučelja počeo primati i jedan telefon iz nove Redmi Note 10 linije, a riječ je o običnom Redmi Note 10 telefonu.

MIUI 12.5 najprije je predstavljen u Kini krajem prošle godine, da bi potom bio predstavljen ove godine i za globalno tržište. Iako ova verzija korisničkog sučelja predstavlja samo prelaznu stadiju između MIUI 12 i MIUI 13, ona sa sobom donosi poprilično mnogo promjena u odnosu na MIUI 12.

Redmi Note 10 serija globalno obuhvaća čak četiri modela, a jedan od njih je i obični Redmi Note 10, koji sada prima MIUI 12.5 nadogradnju, javlja nam naš čitatelj Haris Lončar. Ona dolazi s brojem firmvera V12.6.3.0.RKGMIXM, a radi se o globalnoj verziji telefona, što će obradovati mnoge čitatelje našeg portala, koji posjeduju upravo ovu inačicu Redmi Note 10 telefona. Da stvar bude još bolja, radi se o stabilnoj nadogradnji, što znači da će ona veoma brzo stići ka svim korisnicima globalne verzije Redmi Notea 10.

MIUI 12.5 nadogradnja za Redmi Note 10 je teška 492 MB, a obuhvaća i sigurnosnu zakrpu za sedmi mjesec 2021. godine. Kao što naprijed navedosmo, MIUI 12.5 donijet će sa sobom mnogo novina na ovaj telefon, pa tako korisnici Redmi Notea 10 mogu očekivati poboljšanje gesta, ukupno poboljšanje performansi sistema, aplikacija Notes je u potpunosti redizajnirana itd.

Iz Xiaomija su prilikom predstavljanja MIUI 12.5 naveli da će on olakšati potrošnju CPU-a do 22%, ali i potrošnju bateriju za 15%.

Zabajtbox.com

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search