skip to Main Content
1-2-3.tv ostaje na Astri u SD i HD; novo rješenje za OTT sinhronizaciju
1-2-3.tv-ostaje-na-astri-u-sd-i-hd;-novo-rjesenje-za-ott-sinhronizaciju

Autor

Njemački kanal za kupovinu kuća 1-2-3.tv ostat će dostupan u SD i HD rezoluciji DTH domaćinstvima putem satelita Astra sistem (19. 2 ° istočno).

Putem novog sporazuma sa satelitskim operatorom Astra SES, emiter dugoročno osigurava kapacitet transpondera.

Uz satelitski prijenos, 1-2-3.tv se sinhronizirano oslanja na SES-ov satelit i OTT rješenje za smanjenje kašnjenja za mrežne gledatelje. Sistem sinhronizira OTT i satelitsku televiziju, osiguravajući da potrošači koji gledaju 1-2-3.tv online sada imaju jednaku priliku da sudjeluju u aukcijama uživo sa potrošačima koji gledaju putem satelitske televizije.

“Važno nam je da kupcima možemo dostaviti atraktivne aukcijske ponude brzo i jednostavno,” rekao je Jörg Simon, generalni direktor 1-2-3.tv. „SES nam pomaže da satelitskom vezom dođemo do velike publike, omogućavajući rast prihoda od preko 2020 % ove godine. “

” U budućnosti želimo proširiti naš prodaja i tržišni udio u druge evropske zemlje izvan Njemačke i Austrije. Sa SES Astrom na našoj strani, imamo snažnog partnera koji će nas podržati na ovom putu rasta “, dodao je Simon.

Christoph Mühleib, generalni direktor iz Astra Deutschland, rekao je: „Privlačnost kućne kupovine na televiziji nesmanjena je među njemačkim TV gledateljima i nastavlja doprinositi rastu prihoda 1-2-3.tv. U 2019 njemački trgovci su ovim kanalom prodaje ostvarili 2,1 milijardu eura, gotovo dvostruko više od 10 prije nekoliko godina. “

” Kada vidimo uspjeh kupaca poput 1-2-3.tv uvjerava nas da linearni TV i dalje će biti kanal distribucije broj jedan u dogledno vrijeme ”, dodao je Mühleib.

Povezano

57

Vezani članci

Back To Top
Search