Canal+ obnovio prava na Premier ligu do 2028

Francuska Pay-TV TV grupa Canal+ obnovila je svoja prava na emitovanje Premijer lige do 2028. na pet tržišta, uključujući Francusku i Švicarsku.

Prema novom ugovoru, medijski gigant će prenositi 380 fudbalskih utakmica po sezoni u narednih pet godina.

Canal+ izveštavanje o engleskom prvenstvu biće prikazano isključivo u Francuskoj, kao iu Švajcarskoj samo na francuskom jeziku, Češkoj, Slovačkoj i Vijetnamu.

Maxime Saada, predsjednik i izvršni direktor Canal+ Grupe: “To je izvor velikog zadovoljstva za naše pretplatnike, koji jednoglasno prepoznaju Premijer ligu kao najkonkurentnije prvenstvo u Evropi, u kojem su uključeni najbolji klubovi i igrači na planeti.”

“Premijer liga je bio snažan stub naše strategije emitovanja u Vijetnamu i Švicarskoj više od 10 godina, a nedavno je pokrenuta u Češkoj i Slovačkoj gdje su je već naveliko hvalili naši korisnici, komentirao je Jacques du Puy, izvršni direktor Canal+ International.

Paul Molnar, direktor za medije u Premier ligi, dodao je: „Premijer liga je sa zadovoljstvom produžila naše dugogodišnje partnerstvo s Canal + do kraja sezone 2027/28. Canal+ je izvanredan partner i nastavio je pružati vodeću i inovativnu pokrivenost na svojim uspostavljenim i novim digitalnim platformama. Radujemo se što će Canal+ nastaviti da bude dom Premijer lige na ovim važnim teritorijama.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top