19.2E: Euronews na njemačkom sa nove frekvencije

Njemačka mutacija panevropskog informativnog i informativnog kanala Euronews počela je da se emituje preko evropskog satelitskog sistema Astra na poziciji 19,2°E od nove frekvencije emitovanja. FTA nastavlja da prenosi emitovanje u MPEG-2/SD rezoluciji.

Do sada je stanica Euronews Deutsch bila omogućena satelitskim gledaocima sa RTL kapaciteta na 12,226 GHz. Ali to će se uskoro promijeniti. Operater stanice je započeo simultanu distribuciju i program se sada može podesiti na frekvenciju od 11,377 GHz. Ovo je frekvencija koju su do sada koristili francuski privatni HD kanali grupe TF1, koja se ovdje završila i nastavlja od kapaciteta operatera CANAL+.

Emitovanje njemačke verzije Euronews-a također je omogućeno novom frekvencijom u MPEG-2 u SD rezoluciji, ali će biti potreban noviji set top box ili drugi prijemni uređaj. Sa nove frekvencije emitovanja, program se emituje u okviru DVB-S2 multipleksa.

originalni tehnički parametri – Euronews njemački (SD):

• Astra 1L (19,2°E), frekvencija 12,226 GHz, pol H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

novi tehnički parametri – Euronews njemački (SD):

• Astra 1L (19,2°E), frekvencija 11,377 GHz, pol V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top