19.2E: Kraj FTA distribucije TF1 kanala

Francuska privatna TV grupa TF1 prekinula je besplatno ( FTA ) emitovanje svojih linearnih HD programa na evropskom satelitskom sistemu Astra na 19,2°E . Distribucijom se bavio Globecast.

Francuski komercijalni programi TF1 HD, TMC HD, TFX HD, TF1 Series Films HD i LCI HD nestali su iz ponude nekodiranih programa. Ovi programi su dalje dostupni na istoj orbitalnoj poziciji samo za korisnike besplatne satelitske platforme TNTSAT iu okviru plaćenih paketa CANAL+ France.

FTA distribucija HD kanala TF1 trajala je na poziciji 19,2°E tačno 3 mjeseca – od 17. oktobra 2022. To se dogodilo u trenutku kada TF1 nije mogao da dogovori nove uslove za distribuciju programa na TNTSAT-u i CANAL+ Francuska platforme, kojima obema upravlja CANAL+. Programi za ove platforme nedostupni su nekoliko mjeseci od septembra prošle godine. Grupa TF1 privremeno je riješila situaciju vlastitom FTA distribucijom, što joj je omogućilo da dopre do gledalaca navedenih platformi kao i do drugih gledalaca van teritorije Francuske.

Gledaoci mogu nastaviti gledati sve stanice TF1 grupe u FTA unutar distribucijskih multipleksa u multistream modu na Eutelsat 5 West B 5°W satelitu ). Za prijem je potrebno usmjeriti antenu na poziciju od 5 stepeni zapadno i prijemnik sa podrškom za multistream mod. Emisija je prvenstveno namijenjena potrebama zemaljskih emitera u Francuskoj. Međutim, besplatno emitovanje omogućava prijem programa bez ikakve kartice ili pretplate.

raniji tehnički parametri – TF1 HD, TF1 Series Films HD, TFX HD, TMC HD, LCI HD (emitovanje ovdje je završeno!):

• Astra 1L (19,2°E), frekvencija 11,376 GHz, pol V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top