skip to Main Content
Bezos bi mogao kupiti CNN

Jeff Bezos, milijarder, osnivač Amazona, mogao bi biti potencijalni kupac CNN-a.

Ove sedmice pojavile su se glasine da se Bezos, koji je već vlasnik Washington Posta, pripremao dati ponudu za informativni kanal nakon sugestija da je vlasnik AT&T želio raspolagati brojnim nekretninama nakon što je TimeWarner u 2018. kupio 85 milijardi dolara.

Međutim kupovinu CNN-a demantovali su izvori bliski Bezosu. Charles Gaspario, stariji dopisnik Fox Business-a, objavio je na tviteru da nema dogovora, uprkos raširenim spekulacijama investicijskih bankara.

Iako je jedan od glavnih brendova višekanalne televizije, CNN se vidi kao potencijalna “mlaznica” za neslaganje s Republičkom strankom.

Mreža se suočila s kritikama zbog percepcije protiv republikanske pristranosti, a kaže se da je budućnost predsjednika CNN-a Jeffa Zuckera neizvjesna.

42

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search