skip to Main Content
Nakon dužeg vremena
42E: Turksat nastavlja demo rad u 8K

Nakon dužeg vremena, gledaoci satelita mogu ponovo podesiti 8K sadržaj. Turski satelitski operater Türksat lansirao je novu DVB-S2 platformu na satelitu Türksat 3A . Novi paket sadrži jedan Türksat 8K kanal.

Türksat 8K je demonstracijski kanal u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu. Omogućava gledateljima da trenutno gledaju sadržaj u najboljoj mogućoj tehničkoj kvaliteti. Emitovanje se emituje u rezoluciji 7680×4320 / 60 fps sa brzinom prijenosa video zapisa od približno 86 Mbit / s kodiranom u HEVC (H.265) i zvukom u AAC formatu u kvalitetu 120 kbps.

Türksat 8K kanal sadrži materijale snimljene direktno u 8K. Većina njih su snimci iz prirode ili drugi sadržaji isporučeni za ovaj program.

Multipleks s 8K programom prenosi se preko satelita Türksat 3A u jakom zapadnom snopu, što znači da je prijem moguć u srednjoj Europi s malim jelima (približno 60 cm).

tehnički parametri – Türksat 8K:

• Türksat 3A ( 42 ° E ), frekvencija 12,605 GHz, pol. V, SR 34285, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK, FTA

74

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search