A1 i Blue Ant Media potpisali ugovor za Love Nature kanal

A1 Telekom Austria Grupa je obnovila i proširila distribuciju kanala za divlje životinje i prirodu Love Nature na svojim pay-TV platformama u srednjoj i istočnoj Evropi.

Linearni kanal, koji je već dostupan na A1 pay-TV platformama u Austriji i Bugarskoj, sada je dostupan i gledateljima u Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji. Nadalje, od početka ove godine A1 Grupa pruža tehničke satelitske usluge za Love Nature up-linkingom kanala sa satelitom Apstar-7 iz A1 Teleporta u Aflenzu, Austrija, omogućavajući prijem Love Nature svim ključnim operaterima u brzo rastuće azijsko tržište.

Osvrćući se na razvoj, Elena Petrova, šefica grupne nabavke sadržaja i emitovanja, međunarodnog poslovanja u A1 Grupi, rekla je: „Veoma smo uzbuđeni što ćemo 2023. započeti ovom važnom najavom. Naš novi ugovor sa Blue Ant Media omogućava još većem broju TV kuća u Evropi i Aziji da uživaju u sjajnom sadržaju o divljim životinjama Love Nature u prelepom kvalitetu slike i zvuka. Zahvaljujemo se Blue Ant Media na ukazanom povjerenju u pružanju naših tehničkih usluga za azijsko tržište i radujemo se našoj plodnoj suradnji. Nadalje, sretni smo što smo u mogućnosti da ponudimo Love Nature našim pretplatnicima u Evropi“.

Chiara McKee, potpredsjednica EMEA Love Nature & Global Media u Blue Ant Media, dodala je: „Oduševljeni smo ovim prekretničkim sporazumom s A1, koji ne samo da značajno proširuje domet našeg domaćinstva preko A1 otiska u regiji CEE, uključujući tri nova tržišta ( Hrvatska, S. Makedonija i Slovenija) za linearni kanal Love Nature, ali sada također imamo koristi od njihovog vrlo pouzdanog pružanja satelitskih usluga za azijsko tržište preko satelita Apstar-7. Veoma smo uzbuđeni što ćemo proširiti naše partnerstvo sa A1 i želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su uključeni u realizaciju ovog posla”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top