skip to Main Content
A1 i Blue Ant Media potpisali ugovor za Love Nature kanal

A1 Telekom Austria Grupa je obnovila i proširila distribuciju kanala za divlje životinje i prirodu Love Nature na svojim pay-TV platformama u srednjoj i istočnoj Evropi.

Linearni kanal, koji je već dostupan na A1 pay-TV platformama u Austriji i Bugarskoj, sada je dostupan i gledateljima u Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji. Nadalje, od početka ove godine A1 Grupa pruža tehničke satelitske usluge za Love Nature up-linkingom kanala sa satelitom Apstar-7 iz A1 Teleporta u Aflenzu, Austrija, omogućavajući prijem Love Nature svim ključnim operaterima u brzo rastuće azijsko tržište.

Osvrćući se na razvoj, Elena Petrova, šefica grupne nabavke sadržaja i emitovanja, međunarodnog poslovanja u A1 Grupi, rekla je: „Veoma smo uzbuđeni što ćemo 2023. započeti ovom važnom najavom. Naš novi ugovor sa Blue Ant Media omogućava još većem broju TV kuća u Evropi i Aziji da uživaju u sjajnom sadržaju o divljim životinjama Love Nature u prelepom kvalitetu slike i zvuka. Zahvaljujemo se Blue Ant Media na ukazanom povjerenju u pružanju naših tehničkih usluga za azijsko tržište i radujemo se našoj plodnoj suradnji. Nadalje, sretni smo što smo u mogućnosti da ponudimo Love Nature našim pretplatnicima u Evropi“.

Chiara McKee, potpredsjednica EMEA Love Nature & Global Media u Blue Ant Media, dodala je: „Oduševljeni smo ovim prekretničkim sporazumom s A1, koji ne samo da značajno proširuje domet našeg domaćinstva preko A1 otiska u regiji CEE, uključujući tri nova tržišta ( Hrvatska, S. Makedonija i Slovenija) za linearni kanal Love Nature, ali sada također imamo koristi od njihovog vrlo pouzdanog pružanja satelitskih usluga za azijsko tržište preko satelita Apstar-7. Veoma smo uzbuđeni što ćemo proširiti naše partnerstvo sa A1 i želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su uključeni u realizaciju ovog posla”.

89

Vezani članci

Back To Top
Search