Analitičar: Direktni satelit na uređaj postaje stvarnost

analiticar:-direktni-satelit-na-uredjaj-postaje-stvarnost

Analitičari Northern Sky Research (NSR), u izvještaju koji razmatra izglede za svemirsku industriju 2023. godine, kažu da je 2022. godina već bila velika za direktne satelite i da će 2023. biti “još veća”.

Lluc Palerm, glavni analitičar NSR-a, kaže da je tržište satelita na uređaje prošle godine zabilježilo nalet najava poput Apple/Globalstar i SpaceX/T-Mobile, ali da će “2023. biti još veća kako ovo tržište postane najveća satelitska prilika do kraja decenije.”

“Sledeće godine Apple / Globalstar će proširiti usluge na globalnom nivou, ranu monetizaciju Lynk i AST konstelacija i više igrača koji će se pridružiti trci, oba uspostavljena kao što su Iridium (dugo očekivani dogovor) i start-up kompanije poput OmniSpace-a,” dodao je Palerm.

“Što je još važnije, 2023. godine će se videti početni mejnstrim čipsetovi dizajnirani za opšte javne pametne telefone sa satelitskim mogućnostima. Kada Qualcomm i Mediatek budu u kombinaciji, satelitski ekosistem će se zauvek promeniti, otključavajući tržište vredno desetine milijardi dolara. [of dollars] godina,” zaključio je Palerm.

Pomaganje perspektivama je razvoj kompanije Intel sa značajnim poboljšanjima čipova za pametne telefone. Intel je na CES-u predstavio svoju 13. generaciju (HX) procesora sa bržom obradom i podrškom sa Bluetooth 5.2, Thunderbolt 4 i WiFi 6E.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top