Skip to content

Arianespace dobila ugovor o lansiranju Intelsata

arianespace-dobila-ugovor-o-lansiranju-intelsata

Intel je potpisao ugovor o lansiranju svog satelita Intelsat IS-45.Na letu će Intelsat letjelica dijeliti teretni prostor sa suputnikom, još neimenovanim. Cilj lansiranja je H1 2026.

Ove godine obeležava se četvrta decenija od kada je Arianespace započela svoj čuveni odnos sa Intelsat-om. Arianespace je lansirao Intelsat 507 na Ariane 1 iz Francuske Gvajane u oktobru 1983. godine, inicirajući partnerstvo koje je izdržalo test vremena i pet različitih varijanti rakete Ariane. IS-45 će biti treći Intelsat korisni teret koji će biti dodeljen Ariane 6 nakon IS-41 i IS-44.

“Arianespace je počastvovan svojim četvorodecenijskim partnerstvom sa vodećom svetskom satelitskom kompanijom Intelsat,” rekao je Stefan Israel, izvršni direktor Arianespace-a. Arianespace je 1983. godine lansirao prvi od onoga što će postati veliki broj satelita za Intelsat. Zadovoljstvo nam je da izgradimo nasleđe poverenja za lansiranje IS-45 na Ariane 64 2026. godine. Nakon decenija uspešnih lansiranja sa Arianespace-om, uvereni smo da će Ariane 6 pružiti efikasnost i fleksibilnost potrebnu za naše buduće misije,” rekao je Jean-Luc Froeliger, viši potpredsednik svemirskih sistema Intelsat-a.

IS-45 je mali satelit i teži oko 1 metričku tonu pri lansiranju, a dizajnirao ga je i izgradio SWISSto12, na osnovu inovativne HummingSat platforme kompanije.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept