skip to Main Content
Arirang TV proširuje vezu sa Globecastom
Arirang-tv-prosiruje-vezu-sa-globecastom

Autor

Južnokorejska mreža na engleskom jeziku Arirang TV pokrenula je svoj HD kanal širom zapadne Evrope.

U suradnji s Globecastom emitira kanal na Astri 1L na 19. 2 stepena istočno.

Komentirajući razvoj, Lee, Yong-Jae, direktor distribucije na televiziji Arirang, rekao je: „Imamo izuzetno cijenjen odnos s Globecastom i jako vjerujemo u tehničku stručnost i kvalitet usluga koje pružaju. S obzirom na snagu našeg odnosa, bilo je apsolutno logično proširiti naše partnerstvo, povjeravajući Globecastu sljedeću fazu rasta naše kompanije. Platforme širom Evrope bile su željne da se nadogradimo na HD, ali to je trebalo postići što je moguće isplativije “

Globecast obrađuje višestruke usluge distribucije za televiziju Arirang: na Eutelsat Hotbird 13 B u SD-u širom Evrope; Astra 2G za HD u Velikoj Britaniji; i sada nova HD usluga. Kanal se istovremeno emituje širom zapadne Evrope u SD i HD formatu. Globecast povezuje Arirang TV sa platformom Astra putem Sainte-Assise, svog glavnog teleporta u Francuskoj. Kanal će se obrađivati ​​u MPEG-4 DVB-S na istom SD transponderu na kojem je Arirang sada kako bi se izbjegao bilo kakav prekid frekvencije.

Arirang TV započeo je emitiranje HD sadržaja kućama u Velikoj Britaniji i Aziji u 2016 i ovaj posao sa Globecastom znači da će emiter sada dostići približno 26 miliona domova u HD širom zapadne Evrope sa 24 – satnim vijestima i korejskim kulturni sadržaj u HD-u.

Seechai Tan, šef prodaje u kompaniji Globecast Asia, dodao je: „Arirang TV imao je strog budžet za širenje na evropskom tržištu, ali bili su vrlo željni da svoj kanal nadograde na HD kako bi udovoljili zahtjevima pridruženih i gledalaca za boljim kvalitetom usluga. Zajedno smo proučavali tržište i iznašli najbolje rješenje koje će im pomoći da oblikuju budući razvoj svog poslovanja “.

Povezano

165

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search