skip to Main Content
Astra 19.2° Istok: Lilo TV prelazi na MPEG-4 format
Astra-19.2°-istok:-lilo-tv-prelazi-na-mpeg-4-format

Lilo TV, zabavni kanal 50+ koji se emituje preko Astre 19,2° istočno, prebacio je video kodiranje sa MPEG 2 na H.264 3. aprila. Pored toga, rezolucija slike od 480×576 prilagođena je uobičajenoj rezoluciji od 720×576, objavila je televizija 3. aprila.

Od promjene je stoga potreban satelitski prijemnik sposoban za HDTV za prijem predajnika. Prijenos je i dalje besplatan i nešifriran preko frekvencije 12.663 H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK. Ako je kanal već dostupan na listi prijema prijemnika ili Smart TV-a, obično nije potrebna nova pretraga kanala. U zavisnosti od prijemnika ili TV-a, možda će biti potrebno da se prijemnik ponovo uključi i uključi ili da se potraži HDTV signal.

Lilo TV je zabavni kanal iz kuće “Deutsches Musik Fernsehen”, koji također upravlja sa dva muzička kanala Deutsches Musik Fernsehen i Volksmusik.TV. Prema navodima emitera, program je namenjen ciljnoj grupi od 50+. Program je emitovan 19. decembra 2020. godine besplatno i nešifrovano (prenosi INFOSAT).

Program obuhvata informativne časopise na temu kuvanja ili ishrane. U segmentu igranog filma, Lilo TV se fokusira na nostalgične programe: igrane filmove i serije sa nostalgičnim faktorom i kulturom sećanja.

62

Vezani članci

Back To Top
Search