skip to Main Content
Astra 28.2° Istok: BBC TV i radio kanali u SD kvaliteti zajedno na jednoj frekvenciji
Astra-28.2°-istok:-bbc-tv-i-radio-kanali-u-sd-kvaliteti-zajedno-na-jednoj-frekvenciji

U toku konverzije svojih programa i planiranog završetka SD emitovanja na satelitu Astra 28,2° istočno, javni emiter BBC je kombinovao najvažnije TV i radio stanice na zajedničkoj prijemnoj frekvenciji, koja se tamo može primati u standardnom digitalnom kvalitetu do planiranog isključivanja.

U tu svrhu se koristi frekvencija 10.803 H, SR 22000, FEC 5/6 (DVB-S – QPSK).

Emitira BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, BBC News, BBC Red Button, BBC Alba, BBC Scotland, CBBC, CBeebies kao i BBC Radio 1, 2,3, 4, BBC Radio Five Live, BBC Radio 6, BBC Radio 5 Sports, BBC London, BBC World Service i druge radio stanice. Neki odašiljači su već mogli biti primljeni preko transpondera. Budući da su primljeni podaci promijenjeni u za ove predajnike (ID usluge), potrebna je pretraga transpondera kako bi se nastavilo primati predajnike.

Istovremeno, predajnici emituju u simulcast režimu na frekvenciji 12.422 H, SR 27500, FEC 2/3 (DVB-S – QPSK). Osim toga, na ovoj frekvenciji prima se i britanski parlamentarni kanal BBC Parliament u SD formatu. Svi kanali se emituju besplatno i nešifrovani.

18

Vezani članci

Back To Top
Search