Astro Malezija ide uživo sa Synamedia analizom angažmana

astro-malezija-ide-uzivo-sa-synamedia-analizom-angazmana

Synamedia, najveći svjetski nezavisni dobavljač video softvera, danas je objavila da je vodeća malezijska kompanija za sadržaje i zabavu, Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro), otišla uživo sa Synamedia Clarissa kako bi stekla dublje razumijevanje o tome kako poslovne odluke utiču na ponašanje gledalaca i potrošnju sadržaja, sa ciljem povećanja angažmana.

Astro ulaže velika sredstva u sadržaj i korisničko iskustvo: koristeći Clarissin sveobuhvatan pogled na svoje TV i video podatke, može mjeriti utjecaj ovih investicija na iskustvo pretplatnika. Na primer, Clarissa omogućava Astro-u da promeni bilo koji element svoje usluge i odmah vidi kako to utiče na druge ključne indikatore performansi (KPI) kao što su povratak na platformu i prosečno vreme gledanja. Pružajući ovaj holistički pogled na sve video i TV usluge, Clarissa osnažuje poslovne i operativne timove kompanije Astro da budu vođeni podacima i vođeni uvidom dok donose informisanije i uticajnije odluke.

Clarissin model implementacije zasnovan na SaaS-u i ugrađena fleksibilnost omogućili su Astro-u da živi za samo šest nedelja i brzo shvati mnoge načine na koje njegovi pretplatnici komuniciraju sa svojim uslugama. Razumevanje ne samo onoga što ljudi gledaju, već i načina na koji otkrivaju ovaj sadržaj je jedan od dragocenih uvida koje je Astro već stekao od Klarise. Astro trenutno koristi Clarissu za donošenje odluka o tome kako promovirati novu značajku koja poboljšava otkrivanje sadržaja s ciljem bržeg dovođenja gledatelja do sadržaja.

Astro takođe koristi Clarissu za razumevanje navigacije korisnika kako bi bolje pojednostavio putovanja gledaoca do sadržaja koji žele da gledaju.

Euan Smith, izvršni direktor Grupe u kompaniji Astro, rekao je: “Sa Clarissom imamo poboljšanu sposobnost donošenja pametnijih poslovnih odluka koje će nam pomoći da bolje razumemo i bolje služimo našim klijentima. Sa jedinstvenim pogledom na sva putovanja naših korisnika, naši poslovni timovi mogu brzo da razumeju kako se sadržaj pretražuje i konzumira, pronalazi nove veze u podacima i na taj način razume gde možemo dodati više vrednosti i relevantnosti našim uslugama. Sa našom stalnom posvećenošću liderstvu u tehnologiji i uslugama, Clarissa je ključni novi alat za nas.”

Paul Segre, izvršni direktor Synamedia, rekao je: “Za razliku od tradicionalne analitike podataka koja počinje sa podacima kako bi pokušala da pronađe vrednost, Klarisa zauzima pristup koji već daje Astro mogućnosti da bolje razume kako se njegovi pretplatnici ponašaju i kako komuniciraju sa svojim uslugama. Ukrcavanje i usvajanje Clarisse u Astro bilo je besprijekorno jer je usluga dizajnirana na početku za video sektor, a metrike i uvidi iz Clarisse već su usklađeni sa Astro-ovim KPI-ima.”

Ostala tehnološka dostignuća u Astro

Clarissa raspoređivanje u Astro prati vruće na petama adresibilnog oglašavanja Synamedia Iris koje jedinstveno pruža objedinjeno ciljanje preko linearnog i streaming videa. Synamedia Iris je u julu počela sa radom na linearnoj televiziji, nakon ranijih lansiranja na Astro GO servisu na zahtev, Ultra 4K i Ulti HD set-top boxovima. Astro Addressable Advertising je prvi takav servis u jugoistočnoj Aziji i omogućava oglašivačima da prikazuju različite oglase različitim domaćinstvima dok gledaju isti program na osnovu podataka, uključujući lokaciju i demografiju. Pored otkrivanja snažnih statistika gledanja, Astro je izvestio da su veliki i novi brendovi prijavili značajno poboljšanje u razmatranju brenda i visoku svest o brendu.

Sa sportskim ključem uživo za uspeh Astro-a, Astro i Synamedia su se udružili sa TeraVoltom na razvoju Astro Go Interactive Mode-a, koji je ušao uživo, pružajući ljubiteljima sporta impresivno iskustvo gledanja na svim uređajima. Usluga je ubrzala minute streaminga i angažman navijača s značajkama, uključujući automatska isticanja uživo, trenutne statistike utakmica i interaktivne vremenske linije, te rangiranje igrača i timova prikazano kao preklapanje sinhronizirano sa live streamom.

U novije vrijeme, usluga Astro Go postala je dostupna na pametnim televizorima kroz partnerstvo između 3 Screen Solutions (3SS) i Synamedia, a Astro je uživo otišao uživo sa Synamedia-inim EverGuard upravljanim servisom kako bi zaštitio svoje ulaganje u premijum sadržaj, uključujući sportove uživo.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top