Ateme napaja najnoviji Nilesat satelit

ateme-napaja-najnoviji-nilesat-satelit

Ateme, Igrač u rešenjima za video kompresiju, isporuku i striming, objavio je da njegov video na čelu napaja najnoviji satelit koji je lansirao Nilesat, provajder satelitskih usluga koji pruža usluge digitalne televizije, radija i podataka širom Bliskog istoka i Afrike.

Po treći put, Nilesat je izabrao Ateme za svoj video headend; Ovaj put će pomoći u revolucioniranju četvrtog lansiranja svemirskog satelita Nilesat, Nilesat-301. Ovo omogućava širu, kvalitetnu pokrivenost širom Bliskog istoka i Afrike. U svom trećem projektu sa Nilesatom, Ateme je obezbedila svoja TITAN softverska rešenja, koja su bila ključna u omogućavanju isporuke oko 50 kanala, uključujući HD i UHD. Realizacija projekta završena je u H1 2023. godine uz pomoć lokalnog partnera kompanije Ateme, Systems Design.

“Lansirali smo novi satelit kako bismo ojačali naše komercijalno liderstvo u uslugama emitovanja i otvorili nove usluge iznad Južne Afrike i basena Nila. Ali trebalo nam je modernije, kompatibilnije video headend za slanje feedova”, rekla je Maissa Kamel, Nilesat CTO. “Ateme je pružila pravu tehnologiju i već je pokazala svoju podršku tokom našeg tekućeg odnosa. Uzbuđeni smo što ponovo sarađujemo sa njima.”

“Gledaoci u Africi imaju veća očekivanja i traže najbolji kvalitet”, dodao je Razik Zaghlouli, regionalni direktor prodaje kompanije Ateme za MENA. “Počastvovani smo što podržavamo Nilesat, jednog od najvećih satelitskih provajdera u MENA regionu, u pružanju izuzetnog kvaliteta videa široj publici.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top