Ateme napaja najnoviji Nilesat satelit

Ateme, Igrač u rešenjima za video kompresiju, isporuku i striming, objavio je da njegov video na čelu napaja najnoviji satelit koji je lansirao Nilesat, provajder satelitskih usluga koji pruža usluge digitalne televizije, radija i podataka širom Bliskog istoka i Afrike.

Po treći put, Nilesat je izabrao Ateme za svoj video headend; Ovaj put će pomoći u revolucioniranju četvrtog lansiranja svemirskog satelita Nilesat, Nilesat-301. Ovo omogućava širu, kvalitetnu pokrivenost širom Bliskog istoka i Afrike. U svom trećem projektu sa Nilesatom, Ateme je obezbedila svoja TITAN softverska rešenja, koja su bila ključna u omogućavanju isporuke oko 50 kanala, uključujući HD i UHD. Realizacija projekta završena je u H1 2023. godine uz pomoć lokalnog partnera kompanije Ateme, Systems Design.“Lansirali smo novi satelit kako bismo ojačali naše komercijalno liderstvo u uslugama emitovanja i otvorili nove usluge iznad Južne Afrike i basena Nila. Ali trebalo nam je modernije, kompatibilnije video headend za slanje feedova”, rekla je Maissa Kamel, Nilesat CTO. “Ateme je pružila pravu tehnologiju i već je pokazala svoju podršku tokom našeg tekućeg odnosa. Uzbuđeni smo što ponovo sarađujemo sa njima.”

“Gledaoci u Africi imaju veća očekivanja i traže najbolji kvalitet”, dodao je Razik Zaghlouli, regionalni direktor prodaje kompanije Ateme za MENA. “Počastvovani smo što podržavamo Nilesat, jednog od najvećih satelitskih provajdera u MENA regionu, u pružanju izuzetnog kvaliteta videa široj publici.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles